Vés al contingut

L’empresari i mecenes artístic Antoni Vila Casas; el fundador d’Archivel Farma, José Martínez; la Fundació DAU per a la inserció laboral de persones amb trastorns mentals, i el Grup d’Afectats d’Esclerosi Múltiple (Fundació GAEM) han estat els guanyadors dels primers premis Trifermed, que reconeixen iniciatives amb impacte social en l’àmbit de la salut.

Els premis, organitzats per Trifermed amb la col·laboració de Biocat, CataloniaBio i EsadeCreapolis, estan presidits per Montserrat Vendrell, directora de Biocat i del Parc Científic de Barcelona. Els guardons es van lliurar el passat 26 de juny durant el Trifermed Social Evening, que va aplegar més de 250 professionals del sector biotecnològic i farmacèutic internacional al CaixaForum de Barcelona.

A més de Montserrat Vendrell, el jurat dels guardons ha estat integrat per representants de dilatada trajectòria al sector: Ignasi Biosca, CEO de Reig Jofré i president de CataloniaBio; Edgar Jordà, CEO d’EsadeCreapolis; Ana Maiques, co-fundadora i CEO de Neuroelèctrics; Antoni Villaró, director general de Ferrer; Carlos Gallardo, fundador i director general de CG Health Ventures; Clara Campàs, directora d’estratègia i desenvolupament de Kern Pharma; i Luis Ruiz, fundador i CEO de Spherium Biomed.

Un sector amb impacte econòmic i social

La biomedicina és un sector d’alt impacte econòmic. “La recerca en salut és un dels patrimonis més valuosos que té el nostre país, i un actiu indiscutible de la nostra economia del coneixement”, destaca Montserrat Vendrell, directora de Biocat i del Parc Científic de Barcelona i presidenta dels premis Trifermed.

Més enllà de les xifres, però, el sector té un gran impacte en la qualitat de vida dels pacients. “El sector biomèdic genera contínuament grans titular: els premis Trifermed busquen fer aflorar les petites històries que hi ha al darrere per estimular que altres empreses, individus o institucions públiques apostin també per canviar el món a través de la biomedicina i la farmàcia”, explica Sergi Trilla, CEO de Trifermed.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.