Vés al contingut

Més de 50 assistents d’arreu de l’Estat espanyol han participat a la jornada Aplicacions de Rapid Manufacturing al sector de les tecnologies mèdiques celebrada el passat 12 de novembre.

La jornada ha estat organitzada conjuntament per Biocat i ASERM, l’Associació Espanyola de Rapid Manufacturing, amb la col•laboració del Departament de Salut, ACC1Ó CIDEM-COPCA i 22@.

Durant la inauguració, a càrrec de Manel Balcells, president de la Comissió Executiva de Biocat, es va reflexionar sobre el potencial de creixement del conjunt d’empreses i entitats de recerca que avui configuren el sector.

Les diferents institucions col•laboradores van posar de manifest el compromís amb la promoció i dinamització del clúster de tecnologies mèdiques de Catalunya, i amb el desenvolupament d’un Pla Estratègic per al sector elaborat conjuntament.

En la primera part de les ponències, es va fer una introducció a les tecnologies de rapid manufacturing, tot explicant els beneficis i limitacions versus les tecnologies convencionals de producció, es van exposar les potencials aplicacions en múltiples sectors i es va reflexionar sobre l’evolució prevista per a aquest ampli grup de tecnologies.

A continuació es van presentar diferents experiències i casos exitosos d’aplicació, a l’entorn de l’àmbit de la salut i les tecnologies mèdiques. Des del desenvolupament del projecte europeu CUSTOM MD, en el que participen empreses, hospitals i centres de recerca d’arreu de l’estat, fins al testimoni d’empreses focalitzades en el disseny d’instrumental quirúrgic.

La Corporació Sanitària Parc Taulí va aportar la seva experiència, explicant com han gestionat l’elaboració de prototips en els seus projectes de recerca. Aquest valuós testimoni va obrir un interessant debat entre els participants al voltant del marc regulatori aplicable a les tecnologies mèdiques.

La jornada va comptar amb la presència com a públic de representants d’empreses, centres i instituts de recerca que treballen en l’àmbit de els tecnologies mèdiques a Catalunya i una bona representació d’empreses de rapid manufacturing.

Durant la jornada es van exposar un petit grup de prototips, components i mostres d’aplicacions de rapid manufacturing a les tecnologies mèdiques.

Podeu descarregar-vos les presentacions de la jornada:

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.