Vés al contingut

CRAASH Barcelona, el nou programa d’acceleració de Biocat, ha arrencat aquest mes d’abril amb la primera trobada presencial entre els mentors experts de CIMIT (Boston) i els vuit projectes seleccionats que hi participen, sis dels quals catalans. CRAASH Barcelona està organitzat per Biocat en col·laboració amb CIMIT (Boston) i forma part del programa de bootcamps d'EIT Health.

Durant dos dies, mentors i equips han celebrat amb la col·laboració de Barcelona Tech City diverses sessions de treball i reunions de mentoria one-to-one amb set mentors experts del CIMIT (Boston), l'acceleradora de salut amb més experiència del món. En 15 anys, el CIMIT ha accelerat amb èxit més de 600 projectes de healthtech, ha duplicat la taxa de comercialització i ha reduït a més de la meitat el temps per arribar a la fase següent. 

“Ens vam apuntar a CRAASH Barcelona perquè volem comptar amb una xarxa de mentors internacionals per tal d’estendre el nostre projecte a altres països, per exemple contactant amb hospitals de Boston”, explica Alfons Carnicero, investigador de la UPC i cofundador d’un dels projectes participants: l’exosquelet robòtic lleuger i de baix cost ABLE per ajudar a caminar a pacients amb lesió medul·lar. “CRAASH Barcelona i l’assessorament dels experts de CIMIT ens ajudarà a integrar la cultura del coneixement dels nostres potencials clients mitjançant entrevistes”, destaca Carnicero.

“Per a nosaltres és molt excitant formar part de CRAASH Barcelona i estic segura que podrem aprendre moltes lliçons de l’experiència de Biocat i dels mentors de CIMIT”, subratlla Flavia Wahl, CEO de l’empresa irlandesa iBreve, un altre dels projectes participants, que desenvolupa un dispositiu wearable que millora la resistència a l’estrès analitzant els patrons de respiració de l’usuari mitjançant machine learning.

Els mentors que han viatjat fins a Barcelona per participar en la trobada inicial de CRAASH Barcelona són John M. Collins, COO i director d’Implementació de Tecnologia de CIMIT; Mike Dempsey, Entrepreneur in Residence del CIMIT I líder de la seva acceleradora; Eric J. Evans, membre del comitè executiu de Mass Medical Angels i del comitè de screening de Launchpad Ventures; Wolfgang Krull, expert en direcció d’operacions a la indústria de tecnologies mediques; Paul Tessier, cofundador de Radianse i fundador de Technology Innovators; Josh Tolkoff, executiu de CIMIT Accelerator; i Joel Weinstein, president de MAVEN Medical Device Strategies.

Durant la seva estada a Barcelona, els experts de CIMIT van oferir una xerrada oberta a tot el sector.

 

Properes parades: Paris, Delft i Boston

CRAASH Barcelona és un programa intensiu de 12 setmanes de durada repartides en 3 fases. La primera fase (d’abril al juny) servirà als equips per validar si la seva tecnologia pot resoldre una necessitat real i encaixa en el mercat. Després d’aquesta primera trobada presencial a Barcelona, els equips seguirán treballant amb els experts del CIMIT amb trobades virtuals.

La segona fase de CRAASH Barcelona servirà als equips per validar el seu projecte a dos mercats europeus, França i Països Baixos, mitjançant visites presencials als ecosistemes de Medicen (Paris) i Yesdelft! (Delft) durant juliol i setembre.

Finalment, els equips de CRAASH Barcelona podran fer networking i validar el seu projecte a l’ecosistema de Boston, un dels més importants del món en el sector salut. Tots els equips presentaran a l’octubre els seus projectes davant de l’ecosistema de Boston, i dos d’ells seran seleccionats per allargar la seva estada a la ciutat amb un programa d’immersió de tres setmanes.

CRAASH Barcelona forma part del programa de bootcamps d’EIT Healthel principal consorci de salut europeu.

 

Amb el suport de*:

*Amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement i el cofinançament del Fons Social Europeu.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.