Vés al contingut

La 2ª edició de CRAASH Barcelona, el programa d’acceleració organitzat per Biocat en col·laboració amb CIMIT (Boston), ha començat aquest mes de maig amb una trobada entre els mentors i els deu projectes seleccionats al Payment Innovation Hub de Barcelona. CRAASH Barcelona forma part del programa de bootcamps d'EIT Health, el major consorci europeu en salut.

Durant dos dies, els membres dels equips participants han tingut la oportunitat de treballar i fer reunions one-to-one amb els mentors experts de CIMIT (Boston), l'acceleradora de salut amb més experiència del món. En 15 anys, el CIMIT ha accelerat amb èxit més de 600 projectes de healthtech, ha duplicat la taxa de comercialització i ha reduït a més de la meitat el temps per arribar a la fase següent.

Un dels projectes que aspiren a seguir aquest camí d’èxit és NeedleSafe, tecnologia mèdica sorgida a la Universitat Pompeu Fabra per tal d'evitar el risc d'infeccions després de procediments de biòpsia, mitjançant una agulla recoberta amb una capa de plata que allibera ions amb efecte antibacterià. “CRAASH Barcelona és una gran oportunitat per avaluar internacionalment la tecnologia de NeedleSafe, el model de negoci i l’acceptació que tindrà als diferents mercats”, explica Quim Castellví, investigador principal de NeedleSafe.

Un objectiu semblant té l’empresa britànica Smart Flora, que desenvolupa una aplicació mòbil per pal·liar el malestar intestinal dels usuaris oferint-los plans d'alimentació i suplements nutricionals, personalitzats i amb base científica: “Creiem que CRAASH Barcelona ens pot ajudar a trobar el nostre mercat objectiu i optimitzar el producte per als nostres clients objectiu”, explica Shannon Doyle, fundadora de Smart Flora.

“El programa ens ajudarà a refermar el nostre pla de desenvolupament, el model de negoci i també a establir xarxes de contacte, no només dins de Catalunya, sinó també a països com França, Països Baixos i, sobretot, Estats Units”, afegeix per la seva banda Rubén Molina, CEO d’Innitius, companyia que desenvolupa un test ràpid per al diagnòstic del part prematur.

Coincidint amb la trobada, John M. Collins, Chief Operating Officer and Technology Implementation Director de CIMIT, va oferir una xerrada oberta al sector on va presentar GAITS, l’eina clau que han desenvolupat per afavorir la innovació sanitària. A més, Biel GlassesABLE Human Motion i iBreve, participants a la primera edició de CRAASH Barcelona, van explicar-hi la seva experiència al programa.

 

De Barcelona a Boston

CRAASH Barcelona és un programa intensiu de 12 setmanes de durada repartides en 3 fases. La primera fase (de maig a juliol) servirà als equips per validar si la seva tecnologia pot resoldre una necessitat real i encaixa en el mercat. Després de la seva trobada a Barcelona, els equips treballaran amb els experts del CIMIT de Boston mitjançant trobades virtuals.

La segona fase de CRAASH Barcelona servirà als equips per validar el seu projecte a dos mercats europeus, França i Països Baixos, mitjançant visites presencials als ecosistemes de Medicen (Paris) i Yesdelft! (Delft) durant setembre i octubre.

Finalment, part dels equips podran fer networking i validar el seu projecte a l’ecosistema de Boston, un dels més importants del món en el sector salut, on presentaran els seus projectes durant el mes de novembre.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.