Vés al contingut

Aquest mes de gener ha començat la 7a edició de d·HEALTH Barcelona, el programa impulsat per Biocat per formar futurs emprenedors i innovadors en el sector salut. Com a novetat, un equip d’aquesta edició farà per primer cop una immersió clínica a l’Hospital Universitari de Bellvitge, concretament en l’Àrea de Neurologia. La resta d’alumnes faran immersions al Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital de Germans Trias i Pujol i al Servei de Diagnòstic per la imatge de Vall d’Hebron.

d·HEALTH Barcelona és un dels primers programes europeus inspirats en la metodologia del biodisseny de la Universitat de Stanford. Al llarg del programa, els alumnes de d·HEALTH Barcelona  experimenten un cicle complet d'innovació, des de la identificació de la idea de negoci fins al disseny i prototipatge d'una solució viable i la recerca de finançament.

Els alumnes passaran vuit setmanes d’immersió clínica als hospitals, on identificaran possibles necessitats clíniques no satisfetes i, amb la col·laboració dels tutors del servei, escolliran una d’elles per desenvolupar un projecte de negoci, i elaboraran un informe per a l’hospital amb les potencials àrees de millora detectades.

En paral·lel, els alumnes de d·HEALTH Barcelona adquiriran coneixements en medicina, desenvolupament de negoci i habilitats en design thinking i lideratge creatiu, amb més de 70 professors internacionals procedents de la pròpia Stanford, Kaos Pilot o empreses de Silicon Valley, entre d’altres.

En les sis primeres edicions de d·HEALTH Barcelona, els participants que han passat pel programa han identificat 5.970 necessitats clíniques no resoltes de les quals el 65% són susceptibles de convertir-se directament en oportunitats de negoci, un 5% necessitats associades a descobriments científics i un 30% oportunitats de millora que poden implementar els propis hospitals.

 

Generant talent i noves startups en salut

Al llarg dels sis anys de d·HEALTH Barcelona han passat pel programa 62 alumnes de diferents disciplines: el 95% han trobat feina en el sector salut i el 30% té el seu propi projecte empresarial.

Algunes de les startups sorgides de les anteriors edicions de d·HEALTH Barcelona són usMIMA (MOWOOT), My-QupHappy InjectionsLoop Dx i I-Ophthalmology. En total, aquestes startups han aconseguit aixecar 2,5 milions d’euros i ajudar a més de 1.100 pacients amb diferents patologies.

Les sortides professionals més populars on treballen els titulats del programa impulsat per Biocat són els hospitals, companyies farmacèutiques i de medtech i entitats de recerca, especialment en posicions relacionades amb innovació. Entre les companyies i entitats que han contractat exalumnes de d·HEALTH Barcelona figuren Mayo Clinic, l’Hospital Sant Joan de DéuSanofiBarcelona Supercomputing CenterIRB BarcelonaCSV ExpertsCapital Cell o DKV Seguros.

d·HEALTH Barcelona és un dels Innovation Fellowships d’EIT Health, el que permet els alumnes fer mobilitat internacional amb altres programes i formar part de l’extensa xarxa europea EIT Alumni un cop finalitzat el programa. 

 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.