Vés al contingut

El programa Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona), una iniciativa de Biocat que compta amb titulació de màster propi de la Universitat de Barcelona (UB), ha començat avui la seva tercera edició amb l’objectiu de formar emprenedors i innovadors que impactin en l’ecosistema de salut de la BioRegió de Catalunya.

El màster d·HEALTH Barcelona és un dels quatre únics programes europeus inspirats en el programa de biodisseny de la Universitat d'Standford. Durant el programa, els alumnes experimenten un cicle complet d'innovació, des de la identificació de necessitats clíniques no resoltes a hospitals, fins al disseny i prototipatge d'una solució viable i la recerca de finançament. En paral·lel, els estudiants adquireixen coneixements en medicina, en desenvolupament de negoci i skills en àrees com el design thinking o el lideratge creatiu, a través de classes i tallers impartits per més de 50 experts internacionals procedents de la pròpia Stanford o el MIT, entre d’altres.

Durant aquesta primera setmana del programa, els estudiants viuran a Collbató i Barcelona una intensa fase de team building de la mà de Kaos Pilot, centre formatiu danès de referència internacional per la seva metodologia disruptiva. Aquesta fase, patrocinada per la Fundació Banc Sabadell, ajudarà a cohesionar els tres equips d’alumnes multidisciplinars que a partir del febrer iniciaran la seva immersió clínica a tres dels principals hospitals de  Barcelona: l’Hospital Clínic, Sant Joan de Déu i l'Institut Guttmann. A més de la Fundació Banc Sabadell, enguany d·HEALTH Barcelona compta amb el suport de Sanofi, que col·labora amb el programa per tercer any consecutiu.

De la necessitat clínica al projecte de negoci

Dels sis equips d’alumnes que han passat fins ara per d·HEALTH Barcelona, cinc continuen treballant en el seu propi projecte empresarial. Un d’ells és usMIMA, empresa guanyadora del premi Bioemprenedor XXI 2014, que ja ha llançat el prototip d’un dispositiu –similar a un cinturó– que imita el massatge de còlon per pal·liar el restrenyiment crònic de pacients de lesió medul·lar i esclerosi múltiple. L’equip va detectar aquesta idea de negoci durant la seva immersió clínica a l’Institut Guttmann. Un altre equip d’alumnes de d·HEALTH Barcelona que ja treballa en el seu projecte empresarial és Kocoon, que treballa en un dispositiu mèdic per a pacients d’UCI neonatal i pediàtrica. 

Pel que fa a la segona edició del programa, que es va graduar el passat mes de juny, els exalumnes treballen actualment en projectes relacionats amb la lactància materna i la incontinència fecal i urinària.

Classes obertes al sector

Biocat obre al públic algunes de les sessions de d·HEALTH Barcelona a través dels MOEBIO Short Programs, programes formatius de màxim 20 hores de durada adreçats a estudiants, professionals o emprenedors que aporten coneixements pràctics sobre temes clau en l’assistència sanitària, la innovació, la gestió i l’esperit empresarial. Cada programa té una durada màxima de 20 hores cadascun, dividides entre 3 i 8 sessions de diferent extensió. Els interessats es poden registrar per assistir a sessions individuals sense necessitat de realitzar el programa sencer.

Alguns dels MOEBIO Short Programs ofereixen descomptes del 30% per professionals d’hospitals i del 50% per estudiants de 4rt grau i de màster en els camps de l’economia, ciències de la vida i la salut, enginyeria i disseny.
Consulta aquí la informació detallada i les condicions a cada programa visitant el web dels MOEBIO Short Programs.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.