Vés al contingut

La biotecnològica Avizorex Pharma, spin-off amb seus al Parc Científic de Barcelona i al Parc Científic de la UMH (Comunitat Valenciana), ha guanyat el Premi Emprenedor XXI en la categoria de ciències de la vida, on han quedat com a finalistes Enzymlogic (Madrid) i Transplant Biomedicals (Barcelona).

Considerat un dels guardons referents per a start-up a Espanya, els Premis Emprenedor XXI –una iniciativa impulsada per “la Caixa” a través de Caixa Capital Risc i co-atorgada pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat a través d’Enisa– han reconegut les millors empreses d’un total de 545 en cinc categories: ciències de la vida, tecnologies de la informació, negocis digitals, agroalimentari i tecnologies industrials.

Els cinc guanyadors, entre els quals hi figura Avizorex, rebran 25.000 euros i tindran accés gratuït durant sis mesos als Peer-to-Peer Advisory Board, reunions mensuals dirigides per un coach que acompanyarà els directors generals en la definició de l’estratègia de creixement de la seva empresa.

També podran participar en un programa d’acompanyament valorat en 25.000 euros amb activitats adaptades a les necessitats i etapa de desenvolupament de cada empresa i amb accés “preferent” al finançament de Caixa Capital Risc i Enisa. A més, els finalistes de cada categoria també tindran accés gratuït al programa d’acompanyament.

Avizorex Pharma, fundada el 2013 per Patrick Tresserras (actual director general) i el professor i fundador de l’Institut de Neurociències d’Alacant, Carlos Belmonte, desenvolupa nous fàrmacs per la síndrome de l’ull sec. El seu candidat a fàrmac està destinat a curar la síndrome de l’ull sec en lloc de pal·liar-ne els símptomes, com fan els fàrmacs que es comercialitzen actualment, mitjançant un tractament que afavoreix la lubricació natural de l'ull. L’empresa va participar a l’edició de l’any 2013 del programa BioEmprenedorXXI, una iniciativa de Barcelona Activa, Biocat i l’Obra Social “la Caixa”. 

Com a novetat d'enguany, els Premis Emprenedor XXI han atorgat reconeixements a Sanifit i BMAT per una trajectòria empresarial d'èxit entre els guanyadors de les edicions anteriors. La biofarmacèutica Sanifit va guanyar el Premi Emprenedor XXI a Balears el 2009.

 

Notícia relacionada:

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.