Vés al contingut

Bio€quity Europe, el principal esdeveniment d’inversors dedicat a la indústria biofarmacèutica europea, tindrà lloc per primer cop a Barcelona els dies 20 i 21 de maig de 2019. Organitzat per BioCentury i EBD Group, és l'esdeveniment més influent del sector per a inversors que busquen companyies de ciències de la vida on invertir i experts en llicències biofarmacèutiques que volen avaluar noves oportunitats de negoci. L’edició de 2019 tindrà lloc a Barcelona per primer cop gràcies a la iniciativa del Comitè Amfitrió Regional, format per Biocat, Ysios Capital, ACCIÓ CataloniaBio & HealthTech

Al llarg de la seva història, Bio€quity Europe ha presentat més de 800 empreses europees capdavanteres a milers d’inversors i professionals de desenvolupament de negoci de l’àrea biofarmacèutica. Més de 550 delegats de 26 països van assistir a la darrera edició de Bio€quity Europe, celebrada a Gant (Bèlgica) al maig de 2018.

"Bio€quity Europe ens permetrà mostrar com Barcelona i la BioRegió de Catalunya s'han convertit en un destí prioritari per a la inversió biotecnològica a Europa –destaca Jordi Naval, Director d’Estratègia de Biocat-. En els darrers anys, les empreses de la BioRegió han atret una inversió mitjana de 135 milions d'euros l’any. Ja hi ha més de 40 inversors internacionals que participen en les empreses de la BioRegió, sobretot inversors nord-americans, i la xifra gairebé s'ha duplicat en només 2 anys”.

 

Una oportunitat per mostrar-se al món

Els organitzadors han seleccionat Barcelona per a la seva vintena edició tenint en compte diversos criteris. “Barcelona té tots els ingredients clau d’un ecosistema de ciències de la vida vibrant -destaca Eric Pierce, editor de BioCentury, entitat organitzadora de l’esdeveniment-. Catalunya compta amb una sòlida recerca acadèmica, una mentalitat emprenedora i un grup creixent de fons de  capital risc, tots ells ingredients essencials per establir, fomentar i desenvolupar innovadors en ciències de la vida”. Acollir Bio€quity Europe serà una excel·lent oportunitat per a Barcelona i la BioRegió de Catalunya per mostrar al món aquest entorn tan fèrtil per als negocis biofarmacèutics. “Estem encantats de celebrar el nostre 20è aniversari en col·laboració amb Biocat i els membres del Comitè Amfitrió Regional”, destaca Pierce.

Joan Romero, conseller delegat d’ACCIÓ, subratlla que “la interconnexió amb inversors internacionals és clau per al creixement i desenvolupament del hub de 1.250 startups catalanes, i en aquest sentit el fet que Bio€quity Europe 2019 se celebri a Barcelona és determinant: venture capitals de tot el món coneixeran de primera mà el nostre ecosistema, un dels més dinàmics d’Europa sobretot en l’àmbit de la biotecnologia i les ciències de la vida. El capital risc internacional cada vegada es fixa més en Catalunya. Que esdeveniments com Bio€quity triïn Barcelona és una prova més que les startups catalanes compten amb els actius per escalar i tenir èxit a nivell global”.

En aquest sentit Joël Jean-Mairet, Managing Partner d’Ysios Capital, recorda que “Barcelona s’està convertint en un important hub biotecnològic a Europa, i acollir Bio€quity a la ciutat permetrà els inversors internacionals interactuar amb empreses biotecnològiques locals i veure de primera mà l’evolució del creixent ecosistema biotecnològic espanyol”.

Jaume Amat, president de CataloniaBio & HealthTech i CEO de Specipig, comenta que "portar Bio€quity 2019 a Barcelona reforçarà el posicionament del nostre sector en el panorama internacional d'inversió en biomedicina. Tenim un ecosistema que segueix creixent i madurant, com mostren les dades darrer informe que hem presentat amb EY, i aquesta fira pot ser un bon catalitzador per atraure més inversió que permetrà accelerar l'entrada de tecnologia mèdica i medicaments innovadors al mercat".

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.