Vés al contingut

BIOSPAIN, un dels esdeveniments internacionals més grans de la biotecnologia del sud d'Europa organitzat per l’Associació Espanyola de Bioempreses (AseBio), tindrà lloc del 26 al 28 de setembre de 2023 a Barcelona. Biocat, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona són les entitats col·laborades que han fet possible que la capital catalana aculli la propera edició de BIOSPAIN.

Robert Fabregat, director general de Biocat, ha assegurat que BIOSPAIN arriba a Barcelona en un moment en què la capital catalana i Catalunya “lideren els rànquings internacionals en nombre de startups, publicacions científiques o assaigs clínics, entre d'altres, a més de comptar amb reconeguts centres de recerca i hospitals, que, juntament amb el talent emprenedor i empresarial, configuren un ecosistema molt competitiu tant a nivell nacional com internacional”.

Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball del Govern, també ha celebrat la notícia que, segons assegura, “aquest esdeveniment a Barcelona és un pas estratègic i és coherent amb el pes de la indústria, la facturació, les exportacions o la capacitat d’atracció d'inversió estrangera de casa nostra”.

En efecte, Catalunya destaca per exportar més del 50% dels productes de ciències de la vida i la salut estatals o concentrar el 50% de la indústria farmacèutica. En altres subsectors sorgits més recentment, com el de digital health, Catalunya ha experimentat un creixement exponencial, multiplicant per deu el nombre de companyies des del 2010 (superant les 200 actualment) i multiplicant per dos la inversió des del 2017.

“Barcelona està fent una aposta per l’economia orientada al coneixement i la ciència, per generar activitats amb més valor afegit i també per facilitar l’atracció de talent i la captació de noves inversions, posicionant la ciutat com un hub científic i tecnològic reconegut internacionalment”, ha reconegut Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, qui també ha aplaudit l’arribada de BIOSPAIN a la capital catalana. 

De la mateixa manera, Ana Polanco, presidenta d'AseBio, ha assegurat que “la col·laboració amb Catalunya marcarà un abans i un després per a la biotecnologia al sud d'Europa” i ha pronosticat un èxit d’assistència i participació per aquesta propera edició. 

Per a més informació llegeix la nota de premsa

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.