Vés al contingut

Redacció

DCM Asesores —el primer assessor registrat independent del Mercat Alternatiu Borsari (MAB)— i Metasbio organitzen una jornada sobre el MAB, el dia 29 de febrer de 2012 a Barcelona, per tal que els empresaris del sector biotecnològic es puguin apropar i aprofundir en aquesta via de finançament.

Actualment, hi ha 18 empreses espanyoles cotitzant en el MAB, cinc d'elles de l'àmbit biotecnològic i farmacèutic. L'única biotecnològica amb seu a Catalunya és AB-Biotics, que va entrar-hi el juliol de 2010.

El president del MAB i sotsdirector general de la Borsa de Barcelona, Antoni Giralt, obrirà la sessió amb la xerrada El MAB, selecció eficaç de finançament per a empreses biotecnològiques en expansió: oportunitat de finançament, visibilitat internacional, liquiditat i valoració. A continuació, el director general de DCM Asesores, David Carro, explicarà com desenvolupar una captació eficaç de fons mitjançant la cotització en aquest mercat. El soci de MetasBiotech, Fermín Goytisolo, farà una reflexió sobre l'estat actual del sector biotecnològic espanyol, la seva internacionalització i previsió de creixement. Per tancar la jornada, el cas d'AB-Biotics, una biotecnològica que va escollir el MAB per créixer, i que comptarà amb la intervenció del seu CLO, Xavier Tous.

En 10 anys, l'Estat espanyol té un 94% més d'empreses biotecnològiques

La rellevància del sector biotecnològic no passa desapercebuda dins del teixit empresarial espanyol. Entre els anys 2000 i 2010 el nombre d'empreses biotec va créixer un 94% (de 425 a 823 empreses) i la seva facturació un 600%, segons l'informe Relevancia de la biotecnología en España de Genoma España (2011). Els ingressos de la producció biotecnològica han representat el 0,43% del PIB de mitjana en els últims anys.

La major part de les empreses espanyoles del sector tenen pendent la internacionalització de la seva activitat fora del mercat estatal.

Com s'explica en l'Informe Biocat 2011 (pàg. 106), per al sector biotecnològic l'alternativa del MAB pot ser atractiva ja que aporta liquiditat a les companyies amb projectes de creixement i expansió. A això, cal sumar-hi el bon funcionament d'altres mercats similars amb presència d'empreses biofarmacèutiques com el britànic Alternative Investment Market (AIM) creat el 1995, el SIX suís o el nord-americà.

Programa

Data: 29 de febrer de 2012
Hora: de 18 h a 20.15 h
Lloc: Borsa de Barcelona • Passeig de Gràcia, 19 • Barcelona

Entrada lliure. Aforament limitat. És imprescindible confirmar l'assistència a: comunicacion@dcmasesores.es

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.