Vés al contingut

El proper 21 de juliol se celebrarà a Barcelona una jornada sobre noves tendències en tecnologies mèdiques. De nom ‘Innovating in Medtech, Experiences from EU and USA’, el workshop vol fer de pont entre el mercat europeu i l’americà per identificar les diferències que hi ha en temes regulatoris i de reemborsament, claus per preveure l’entrada de productes medtech en els corresponents mercats.

La jornada, organitzada per Biocat amb la col·laboració del projecte europeu BILAT USA 2.0, s’adreça a emprenedors, pimes, empreses de nova creació, professionals que treballin en la innovació en salut, gestors d’innovació a hospitals i professionals de la transferència de tecnologia, tant de la Unió Europea com dels Estats Units. L'assistència és gratuïta amb prèvia inscripció online fins el 20 de juliol d'aquest any.

D’acord amb l’objectiu principal del taller, el programa es vehicularà amb la intervenció de ponents locals i estrangers. Per una banda, hi haurà xerrades sobre la regulació dels mercats i els diferents models de negoci en medtech. També es parlarà sobre el procés de reemborsament i l’accés al mercat americà i europeu, ponència que anirà a càrrec de Meike Bomhof, senior associate a Europa a la consultora Hull Associates LLC i professora de Moebio. 

La jornada es complementarà amb la il·lustració de casos pràctics per veure quin paper juguen els hospitals i centres de recerca en la innovació medtech. N’hi haurà un total de sis, tres dels quals seran de projectes locals (amb la participació de l’Hospital Sant Joan de Déu, la Fundació Parc Taulí i l’Institut Guttmann) i els altres operen al mercat americà (Edison Nation Medical i NOES Surgery, experiència de la qual serà explicada pel seu director, Lluís Chico). 

El projecte BILAT USA 2.0 compta amb el suport de la Unió Europea i té per objectiu promoure el desenvolupament de la ciència, la tecnologia i la innovació mitjançant la col·laboració entre Europa i els Estats Units. El dràstic augment de la indústria de les medtech en l’últim any ha motivat la celebració d’aquesta jornada.

Els estudis apunten que el mercat global de les tecnologies mèdiques està creixent un 5% cada any des del 2013, tendència que preveuen que duri fins el 2020. El valor que ha adquirit el sector es deu a la seva capacitat de millorar els diagnòstics i l’eficiència dels quiròfans. I també perquè ajuda a reduir l’estada dels pacients a l’hospital, ja que la monitorització els permet seguir amb el tractament fora del centre.

Amb el suport de: Amb la col·laboració de:

 

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.