Vés al contingut

REDACCIÓ

Barcelona acull el desè congrés International Pharma Licensing (IPLS Pharma), organitzat per l'European Pharma Licensing Council del 19 al 21 de setembre, on hi participen com a ponents executius de les principals biofarmes mundials. L'objectiu de la trobada és tractar aspectes relacionats amb el desenvolupament i les oportunitats que ofereix el mercat per a empreses i multinacionals del sector farmacèutic i biotecnològic.

Projecció internacional de Barcelona en sectors estratègics i de coneixement

És la primera vegada que aquest congrés, de caràcter bianual, se celebra a la capital catalana. Això  representa una excel·lent oportunitat per a la projecció internacional de Barcelona i, concretament, per a les empreses catalanes vinculades a sectors estratègics com són el farmacèutic i la biotecnologia. També consolida el paper de la ciutat —Barcelona ocupa la segona posició en el rànquing mundial— com a referent internacional en organització de fires i congressos.

Sota el títol Business Development in Challenging Times: a Growth Area in a contracting Industry, el congrés comptarà amb l’assistència de més de 200 executius d'aquesta indústria procedents de països d’Europa, el Japó i Canadà.

L’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de Biocat, dónen suport en l’organització del sopar-networking del dia 20 de setembre a la Sala Marquès de Comillas de les Reial Drassanes, el qual estarà presidit per la segona tinenta d’alcalde de l’Ajuntament, Sònia Recasens, i la directora general de Biocat, Montserrat Vendrell. 

Aquest esdeveniment facilitarà el contacte entre empreses de la BioRegió de Catalunya amb socis d’altres companyies i països, amb l’objectiu de detectar i generar oportunitats de negoci en uns sectors intensius que destaquen per la seva inversió en R+D+i i en la creació de llocs de treball qualificats.

El suport a aquest congrés s’emmarca en el conveni de col·laboració que Biocat i l’Ajuntament de Barcelona van signar el passat mes de desembre, per promoure la ciutat de Barcelona com a hub internacional de coneixement sota la marca Barcelona Biotech.

Motors d’innovació i creixement per a Barcelona i Catalunya

A Barcelona el sector biotecnològic i biomèdic és un dels més dinàmics i que ofereix més possibilitats d’inversió. Entre els factors que contribueixen a atraure l’interès d’empreses estrangeres cal destacar la localització geogràfica estratègica de Barcelona, que la converteix en la porta del sud d’Europa, una xarxa important d’infraestructures de transport, un posicionament internacional reconegut (ocupa la cinquena posició en el rànquing de millor ciutat Europea per als negocis) que fa possible que concentri la major part d’inversió estrangera a Catalunya (gairebé 4.000 milions d’euros l’any 2010, el 34% de tota la inversió productiva rebuda per a l'Estat espanyol).

Altres aspectes destacables són la presència de parcs científics i tecnològics consolidats on es duen a terme activitats relacionades amb biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques. També la presència de grans infraestructures de recerca de referència dins l’àmbit europeu situades a Barcelona i la seva àrea com el Supercomputador Mare Nostrum, el Centre Nacional d’Anàlisi Genòmica i el Sincrotró-Alba afavoreixen el desenvolupament i el potencial d’aquests sectors estratègics.

En el mercat biofarmacèutic espanyol i europeu la capital catalana ocupa una posició destacada: compta amb el 22% del total d’empreses biotecnològiques i un 45% de les farmacèutiques de l’Estat.

En els darrers 20 anys les administracions catalana, espanyola i europea s’han compromès activament en la promoció de la ciència i la tecnologia, invertint en universitats, centres de recerca, talent, emprenedoria, parcs científics i plataformes tecnològiques. A Catalunya hi ha més de 350 empreses d’aquests sectors, de les quals 70 són farmacèutiques, 65 biotecnològiques, 150 de tecnologies mèdiques, 27 de química i la resta estan relacionades amb el sector o bé li donen servei. El territori català és origen i seu dels cinc principals grups farmacèutics espanyols: Esteve, Almirall, Ferrer, Grifols i Uriach.

Data: del 19 al 21 de setembre de 2011
Lloc: Hilton Diagonal Mar • Barcelona

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.