Vés al contingut

La New York Academy of Sciences (NYAS), Talència i l’Obra Social de “la Caixa”, amb el suport d’altres entitats internacionals i catalanes –entre les quals hi ha Biocat–, portaran a Barcelona, del 19 al 21 de maig de 2010, una conferència internacional sobre la medicina personalitzada del càncer, un dels grans temes de debat científic actuals.

Destaca la presència del premi Nobel de Medicina (1989) i director de la G.W. Hooper Research Foundation University of California (San Francisco, EUA), J. Michael Bishop, que impartirà la conferència inaugural Genoma i teràpia del càncer, la qual donarà pas a un programa de sessions plenàries multidisciplinars que tenen com a objectiu explorar la naturalesa individualitzada del càncer i l’impacte que els avenços més recents en la recerca d’aquesta malaltia podrien tenir en la personalització completa de l’oncologia en un futur proper (incloent-hi predisposició, diagnòstic, pronòstic, tractament i desenvolupament de noves teràpies).

El comitè organitzador està format pel Dr. Josep Baselga (Vall d’Hebron Institut d’Oncologia de Barcelona); la Dra. Alison Farrell (Nature Medicine), el Dr. Stephen H. Friend (Sage Bionetworks), el Dr. Joan Massagué (Sloan-Kettering Institute de Nova York i Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona), el Dr. Manuel Perucho (Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer de Barcelona i Sanford-Burnham Medical Research Institute) i el Dr. Brian Pollok (Life Technologies).
 
Sessions plenàries:

  • Biologia del càncer (processos que condueixen al càncer)
  • Genètica i epigenètica (susceptibilitat al càncer) 
  • Oncogenòmica i caracterització de tumors 
  • Biomarcadors per a pronòstic/resposta al tractament: impacte en assajos clínics 
  • Teràpies dirigides contra el càncer 
  • Taller sobre noves tecnologies

Sol·licitud de presentacions d’abstracts i pòsters:

Els joves investigadors, estudiants o posdoctorats tindran l’oportunitat d’explicar els seus abstracts a científics de primer ordre com el Dr. Massagué o el Dr. Baselga, a través de les presentacions orals –que duraran uns 10 minuts– i les sessions de pòsters que patrocina Biocat. Aquestes sessions es faran en moments de pausa de les sessions plenàries (consulta el programa).

Les sol·licituds es poden presentar fins el dia 19 de març de 2010. Per rebre les instruccions s’ha d’enviar un correu electrònic a personalmed@nyas.org, incloent les paraules "Abstract Information" en el títol del missatge (no cal escriure res en el cos del missatge). El comitè organitzador avaluarà totes les sol·licituds i en seleccionarà algunes, que seran les que es presentaran durant la conferència.

Consultes: NYAS • Tel. 212 298 8618

La inscripció ja està oberta!  (Descompte fins el 26 de març de 2010)

Aquest acte està acreditat per l’European Society for Medical Oncoloy (ESMO). Per a més informació sobre punts cal visitar la pàgina web de l’ESMO. Els membres d’ESMO que vulguin inscriure’s a la conferència s’han de posar en contacte amb Claire Whalen (cwhalen@nyas.org).

Dies: del 19 al 21 de maig de 2010
Lloc: CosmoCaixa Barcelona • C/ Isaac Newton, 26 • Barcelona

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.