Vés al contingut

Catalunya ha tingut un lloc destacat al congrés BIO-Europe Spring, celebrat del 16 al 18 de març a Milà, on Barcelona ha agafat el relleu com a seu de la propera edició el 2010, en l’acte de cloenda del congrés.

BIO-Europe s’ha consolidat com el congrés europeu clau de partenariat per a la indústria biotecnològica i enguany les empreses s’han mostrat satisfetes, tant per la quantitat com per la qualitat de reunions que s’han tancat en aquest marc. El 50% de les 33 empreses espanyoles que hi han participat han estat catalanes.

Enguany el congrés ha registrat un creixement de participació del 15% respecte a l’anterior edició (més de 1.500 líders i més de 7.000 reunions personals) , una tendència que es preveu seguir de cara al 2010, quan se celebri a Barcelona. En aquest sentit, els organitzadors de BIO-Europe Spring no han dubtat en assenyalar que Barcelona reuneix totes les condicions per acollir aquesta trobada: una indústria biotecnològica i farmacèutica creixent i innovadora, recerca de qualitat, interès internacional i recolzament de l’Administració.

En aquests moments ja s’està configurant el comitè local que es responsabilitzarà d‘acollir el BIO-Europe Spring a Barcelona, que es farà del 8 al 10 de març de 2010, al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. Per la seva banda, Biocat ha iniciat les negociacions amb els possibles patrocinadors del certamen.

Cal destacar que en el marc de BIO-Europe Spring Milà, experts com Steve Burrill han presentat la seva visió de futur del sector, assenyalant que la crisi afectarà la biotecnologia, però que la incidència serà menor en comparació amb altres sectors, i que les grans companyies farmacèutiques cada vegada estan més obertes a establir acords amb les biotecnològiques. Burrill també ha destacat el paper dels clústers, especialment els temàtics, com a dinamitzadors del creixement del sector.

No obstant, el més rellevant d’aquest esdeveniment són les múltiples reunions bilaterals que els participants poden mantenir, gràcies a l’especial format de la trobada. L’any passat, a Madrid, les empreses de l’Estat espanyol van mantenir vora 900 reunions d’un total de 5.000. En la present edició a Milà, les empreses han començat a recollir in situ els fruits de les reunions a “cortina tancada”.

Altres notícies sobre BIO-Europe Spring Milà

Fotografia (superior): estand de Biocat a BIO-Europe Spring Milà.
Fotografia (inferior): el congrés disposava d'un espai per fomentar el partenariat.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.