Vés al contingut

Més de 150 professionals del món de la ciència, la política i la diplomàcia han presentat un manifest per convertir Barcelona en la primera ciutat del món en implementar una estratègia de Diplomàcia en Ciència i Tecnologia. El projecte ‘SciTech DiploHub’ busca posicionar Barcelona com a referent en el camp científic i tecnològic i fer-ho sostenible econòmicament a mitjà termini.

A part de consolidar la capital catalana com un actor geopolític influent, la iniciativa busca impulsar el diàleg entre ciència, empreses i societat per dissenyar una estratègia comuna. A més, està prevista la creació d’una xarxa amb tots els científics catalans que treballen a l’estranger per cooperar internacionalment.

Segons Bonaventura Clotet, Director d’IrsiCaixa, “a través de la diplomàcia científica s’ha d’aconseguir fons per atraure investigadors catalans i de fora amb la finalitat de portar la innovació a la vida dels pacients”.

Aquesta iniciativa civil compta amb el suport de Biocat, Barcelona Supercomputing Center (BCN-CNS), el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), Barcelona Tech City o ACCIÓ entre d’altres entitats. D’aquesta forma, a part d’abordar qüestions de col·laboració científica i tecnològica, també es tractaran temes de salut global, la crisi dels refugiats o l’impacte de la intel·ligència artificial en els drets humans.

 

Les ciutats, pol d’influència

El paper de les ciutats, cada vegada més poderoses respecte els estats, serà fonamental en el futur. Segons Hannah Abdullah, investigadora del Barcelona Centre for International Affairs (CIDOB), “el 70% de la població mundial viurà en àrees urbanes el 2050 i això transformarà les ciutats, sobretot pel que fa a influència i a la vegada en generació de talent i innovació”.

Per aquest motiu, segons Josep Miquel Piqué, President de la Salle Technova Innovation Park, desapareixeran i es crearan nous llocs de treball amb facilitat.

 

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.