Vés al contingut

En un acte celebrat al Col·legi de Metges de Barcelona, la científica Françoise Barré-Sinoussi, Premi Nobel de Medicina 2008 per la seva recerca sobre la sida, es va pronunciar sobre les vacunes que actualment s’investiguen per combatre la malaltia. En aquest sentit, Barré-Sinoussi, codescobridora del virus de la sida el 1983 i actual directora de la unitat de regulació d’infeccions retrovirals de l’Institut Pasteur de París, va considerar que encara és aventurat parlar d’una imminent vacuna preventiva, tenint en compte que és impossible predir quan donaran fruit les actuals investigacions al respecte.

En aquesta línia, va remarcar la importància de la recerca bàsica per conèixer més aspectes sobre el VIH i descobrir la resposta immunitària que ens protegeix front ell. La investigadora francesa es va mostrar més optimista davant la possible obtenció d’una vacuna terapèutica que permeti mantenir a ratlla el virus sense que empitjori la malaltia ni que els pacients s’hagin de medicar de per vida.

Sobre les seves investigacions, Barré-Sinoussi va explicar que des del seu laboratori estudien pacients infectats amb VIH, anomenats controladors d’elit, que no han desenvolupat la malaltia en 10 o 15 anys. Així, descobrir per què aquestes persones responen de forma diferent al virus pot ajudar en un futur a la resta d’infectats. Barré-Sinuossi va apuntar a la transmissió materno-fetal del VIH como altra de les línies fonamentals d’estudi del seu laboratori.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.