Vés al contingut

Barcelona acollirà un dels congressos internacionals més importants de partenariat biotecnològic, el BIO-Europe Spring 2010, del 8 al 10 de març de 2010. L’esdeveniment està organitzat per EBD Group, principal empresa d’animació de partenariat en ciències de la vida, i Biocat, que també coordina el Comitè Amfitrió Local composat per la Generalitat de Catalunya, ACC1Ó, Ajuntament de Barcelona, Cambra de Comerç de Barcelona, Genoma España, Asebio i Invest in Spain.

El BIO-Europe Spring de Barcelona estarà patrocinat per empreses catalanes com Palau Pharma, Amgen, Oryzon, Esteve, Almirall i Ysios Capital Partners, entre d’altres, i hi assistiran empreses i entitats biotecnològiques, farmacèutiques, financeres i de serveis empresarials provinents de tot el món. El congrés té com a finalitat que les empreses i entitats participants es puguin trobar amb potencials socis i inversors, tancar acords de col·laboració, impulsar mercats i promoure el sector biotecnològic de les respectives regions d’origen. S’espera que durant els tres dies de durada del congrés hi assisteixin més de 2.000 professionals i 1.400 empreses de 50 països diferents, i que hi tinguin lloc més de 7.000 reunions one-to-one.

Per què Barcelona?

La decisió d’EBD Group de celebrar aquesta trobada a Barcelona reafirma la posició estratègica de la ciutat en l'àmbit internacional en el camp de la biotecnologia i la biomedicina, i promou la BioRegió de Catalunya com un dels principals motors econòmics del país. Els últims anys, Catalunya ha construït un jove, però emergent, sector biotecnològic que ha crescut a un ritme d’un 30% anual i que està format per més de 350 empreses, 21.000 investigadors, 145 centres de recerca i 12 parcs científics. Gràcies a l’impuls de Biocat i de les diferents administracions, Catalunya compta amb un potent bioclúster que continua creixent tot i la crisi econòmica actual.

El president de la Comissió Executiva de Biocat, Manel Balcells, matisa que “Catalunya és molt activa en la col·laboració amb les altres bioregions per desenvolupar clústers virtuals que permetin una major interrelació entre els diferents socis internacionals”, una iniciativa que es podrà veure durant el BIO-Europe Spring del proper mes de març.

La trobada BIO-Europe s'organitza dos cops a l’any (primavera i tardor). EBD Group ha desenvolupat un programari que facilita la cerca de socis potencials i que coordina l'agenda de reunions dels participants, de forma que s'ha convertit en la més efectiva d'Europa. La darrera edició, celebrada a Viena a principis de novembre de 2009, va comptar amb la participació d’una vintena d’empreses de la BioRegió de Catalunya i s'hi van portar a terme prop d'11.000 reunions one-to-one, una xifra que va suposar un increment del 18% respecte l’any anterior.

Inscripció  

Dies: del 8 al 10 de març de 2010
Lloc: Centre de Convencions Internacionals (CCIB) • Rambla Prim, 1-17 • Barcelona

Per a més informació:
Àrea de Comunicació i Relacions Externes • Tel. +34 93 310 33 69 • events@biocat.cat

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.