Vés al contingut

Biocat ha obert la convocatòria per participar a la segona edició del programa d’acceleració CRAASH Barcelona, ​​un programa de 12 setmanes que ajuda els equips de recerca catalans i d’altres països europeus a llançar amb èxit al mercat innovacions en l’àmbit healthtech. La nova convocatòria està oberta fins el 13 de març i el programa començarà a Barcelona el 8 de maig.

El programa busca projectes de tecnologia puntera (diagnòstic, dispositius i e/digital health), sorgits de centres de recerca, instituts de recerca i universitats de la BioRegió de Catalunya i d’arreu d’Europa.

CRAASH Barcelona admet projectes de recerca en fase de prova de concepte o prova de viabilitat. Les empreses ja establertes també poden presentar-se si es troben en fase de cerca d’una aplicació en salut per la seva tecnologia i/o cercar/validar el seu model de negoci. El programa és gratuït, és equity free i proporciona una borsa de fins a 10.000 euros per als viatges dels equips. 

 

Com funciona CRAASH Barcelona

CRAASH Barcelona selecciona i entrena equips perquè comercialitzin les seves tecnologies en un període d’entre 3 i 5 anys. Els participants estaran guiats per mentors experts del CIMIT (Boston), l'acceleradora de salut amb més experiència del món. En 15 anys, el CIMIT ha accelerat amb èxit més de 600 projectes de healthtech, ha duplicat la taxa de comercialització i ha reduït a més de la meitat el temps per arribar a la fase següent. 

CRAASH Barcelona està organitzat per Biocat en col·laboració amb CIMIT i forma part del programa de bootcamps d’EIT Healthel principal consorci de salut europeu. Aquest any, a més, CRAASH compta amb NUI Galway com a nou partner.

Alguns dels projectes participants a CRAASH Barcelona tindran la oportunitat de validar el seu projecte en alguns dels millors ecosistemes de salut a Europa (París i Delft). Els millors equips també viatjaran a Boston on, a més de validar els seus projectes en l’ecosistema d’EUA, podran fer entrevistes i buscar col·laboracions gràcies a una agenda personalitzada.

 

Alguns casos d’èxit de la primera edició

CRAASH Barcelona ha estat distingit per Diario Médico com una de les ‘Millors Idees en Salut’ de 2018. A la primera edició de CRAASH Barcelona van participar vuit projectes, entre els quals es troben ABLEBiel Smartgaze i iBreve.

L’equip d’ABLE (Assistive Biorobotic Low-cost Exoskeleton), en col·laboració amb l’Institut Guttmann, treballa en el desenvolupament d’un exoesquelet robòtic lleuger que permet ajudar a caminar a pacients amb lesió medul·lar per afavorir la seva rehabilitació.

Biel Smartgaze, per la seva banda, desenvolupa unes ulleres smart basades en visió per computador i realitat virtual amb l’objectiu de millorar la percepció visual de persones amb baixa visió per tal de millorar la seva autonomia.

La irlandesa iBreve es basa en un dispositiu portàtil que es col·loca en el sostenidor i analitza els patrons de respiració de les usuàries que el porten. La tecnologia ofereix retroalimentació immediata per impedir que l’estrès arribi a nivells perjudicials.

Les inscripcions per participar a la segona edició de CRAASH Barcelona estan obertes fins el 13 de març.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.