Vés al contingut

Sis organitzacions europees i australianes en ciències de la vida i la salut han signat avui un acord de desenvolupament de negoci en el marc de la BIO International Convention, la fira biotecnològica més gran del món, que s’ha celebrat aquest any a San Francisco. L’acord ajudarà a forjar aliances entre empreses, centres de recerca i hospitals dels dos continents. A més, també permetrà accelerar els resultats de negoci de les empreses i a resoldre un problema comú per a les pimes: l'aterratge en nous mercats.

Els quatre clústers europeus implicats formen part de l'aliança bioXclusters+BioM de Bavaria (Alemanya), bioPmed de Piemont (Itàlia), Lyonbiopole d’Alvèrnia Roine-Alps (França) i Biocat de Catalunya. Entre tots, agrupen més de 3.300 pimes en desenvolupament de fàrmacs i tecnologies mèdiques i sanitàries.

“El fet de tenir aliances estretes amb companyies del sud d’Austràlia beneficiarà les empreses catalanes que vulguin comercialitzar la seva IP” expressa Albert Barberà, director de Biocat.

Les dues organitzacions australianes, BioSA i Health Industries South Australia, representen més de 100 companyies i entitats de recerca d'Adelaide, una ciutat amb un sector de ciències de la vida i la salut de ràpid creixement. De fet, el clúster en ciències de la vida i la salut d’Adelaide, el BioMed City, és un dels més grans de l’hemisferi sud i s’hi estan invertint més de 3,6 bilions de dòlars australians.

“Aquest esforç cooperatiu oferirà a les empreses i entitats de recerca de totes les regions firmants resultats reals i pràctics, i és especialment emocionant per a nosaltres ja que se centra en fer créixer la indústria del sector salut d’Adelaide”, manifesta Marco Baccanti, director general de Health Industries South Australia.

El pacte busca conscienciar de les oportunitats de negoci exteriors –un dels majors reptes per a les empreses del sector–; proveir de suport governamental per accelerar relacions entre indústria, recerca, educació i assistència sanitària; i ajudar les noves empreses amb el marc regulatori i establir connexions amb la comunitat local.

“L’acord beneficiarà les companyies australianes a introduir-se al mercat europeu crear xarxes de col·laboradors i clients”, ha conclòs Meera Verma, directora general interina de BioSA.

 

Nota de premsa relacionada: 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.