Vés al contingut

Les empreses de la BioRegió de Catalunya disposaran dels espais de la Plataforma Empresarial Barcelona Zona d’Innovació (BZ) per expandir-se. Biocat i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) han signat avui un acord per promoure l’establiment d’empreses innovadores basades en l’aplicació de la biotecnologia en els espais de la BZ, a la Zona Franca de Barcelona.

BZ és un projecte empresarial que promou el CZFB, i que ocupa 50 hectàrees recuperades de l’antiga factoria Seat, que té com a objectiu fomentar el trànsit de la indústria convencional cap a una nova indústria basada en el coneixement, de forma que serveixi de palanca de transformació del polígon de la Zona Franca.

Aquest projecte de transformació té tres eixos de desenvolupament bàsics –alimentari, tecnològic i cultural– i es proposa complementar les iniciatives del Pacte Nacional per la Recerca i la Innovació (PNRI) oferint-se com una àrea d’expansió de projectes promoguts per altres entitats econòmiques i científiques del sistema català de ciència i tecnologia.

Potenciant l’economia del coneixement

L’acord l’han signat el president de la Comissió Executiva de Biocat, Manel Balcells, i el delegat especial de l’Estat al CZFB, Manuel Royes.

Manel Balcells ha destacat la rellevància que té “disposar d’un espai especialment pensat per a les empreses innovadores, que els permeti fomentar les sinergies, sumar potencialitats i impulsar la seva competitivitat per afrontar els nous reptes econòmics i socials. Espais com la BZ permeten consolidar l’aposta per l’economia del coneixement que està fent Catalunya”.

Manuel Royes, ha comentat el recent ingrés de la BZ com a membre de l’Associació de Parcs Tecnològics d’Espanya (APTE) i ha subratllat que “neix amb vocació de servei per als projectes innovadors que hi ha arreu del país que busquin expandir-se en una ubicació industrial òptima, aprofitant el potencial productiu que ofereix Barcelona i una xarxa de comunicacions multimodal que d’aquí molt poc es completarà amb l’arribada del Metro”.

L’entesa preveu actuacions conjuntes com identificar i decidir les incorporacions de noves empreses i activitats en aquesta àrea –les empreses aportades per Biocat tindran un tracte preferent quant al seu assentament–, determinar el catàleg de serveis de suport empresarial, contribuir a la formació empresarial, entre d’altres.

Col·laboració amb Fenin

D'altra banda, Biocat també ha arribat a un acord de col·laboració amb la Federació Espanyola d'Empreses de Tecnologia Sanitària (Fenin) per promoure la innovació en tecnologies mèdiques. Clica aquí per llegir la notícia completa.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.