Vés al contingut

galeria

Biocat porta a la BioRegió el programa d’acceleració CRAASH Barcelona, ​​un curs de 12 setmanes que ajudarà els equips de recerca catalans i d’altres països europeus a llançar amb èxit al mercat innovacions en l’àmbit dels dispositius mèdics, diagnòstic, e-health i digital health.

El programa seleccionarà i entrenarà vuit equips de recerca perquè comercialitzin les seves tecnologies en un període d’entre 3 i 5 anys. Els alumnes estaran guiats per mentors experts del CIMIT (Boston), l'acceleradora de salut amb més experiència del món. En 15 anys, el CIMIT ha accelerat amb èxit més de 600 projectes de healthtech, ha duplicat la taxa de comercialització i ha reduït a més de la meitat el temps per arribar a la fase següent. 

Els equips participants a CRAASH Barcelona validaran el seu projecte en alguns dels millors ecosistemes de salut a EEUU Europa i el presentaran davant d’inversors i altres membres de l’ecosistema de Boston.

CRAASH Barcelona està organitzat per Biocat en col·laboració amb CIMIT i forma part del programa de bootcamps d’EIT Health, el principal consorci de salut europeu.

La convocatòria per participar a CRAASH Barcelona és oberta fins a l’11 de Març. CRAASH Barcelona busca vuit projectes de tecnologia puntera (diagnòstic, dispositius i e-/digital health), sorgits de centres de recerca, instituts de recerca i universitats de la BioRegió de Catalunya i altres ecosistemes europeus.

CRAASH Barcelona admet projectes de recerca en fase de prova de concepte o prova de viabilitat. Les empreses ja establertes també poden presentar-se si es troben en fase de cerca d’una aplicació en salut per la seva tecnologia i/o cercar/validar el seu model de negoci. El programa és gratuit, és equity free i proporciona una borsa de fins a 9.000 euros per als viatges dels equips. 

Les inscripcions es poden fer al web de CRAASH Barcelona fins l'11 de Març. Arran de l'acte de presentació pública, ja s'han rebut les primeres propostes.

 

Presentació a tot el sector

Biocat ha presentat CRAASH Barcelona en un acte celebrat al Mobile World Centre de Barcelona amb l'assistència de gairebé 200 professionals del sector. L'acte ha estat presidit per David Elvira, director del Servei Català de la Salut, qui ha destacat que "programes com CRAASH Barcelona són fonamentals per combinar les potes de la recerca i la innovació amb una xarxa d'actors internacionals". Elvira ha celebrat que la BioRegió compta amb "bona matèria prima" incloent-hi "una sòlida estructura de recerca, instruments d'innovació al servei del país  i un ecosistema fort i ampli" però cal afrontar "l'assignatura pendent de millorar la innovació i el seu impacte sobre els serveis sanitaris".

En aquest sentit Jordi Naval, director d’Estratègia de Biocat, ha explicat que “CRAASH Barcelona permet donar resposta a un dels principals reptes de Biocat i de tot l’ecosistema català de les ciències de la vida i de la salut: aconseguir que l'excel·lent ciència que estan fent les entitats de recerca de la BioRegió de Catalunya es converteixi en solucions reals per als pacients". Per això, Naval ha destacat que el programa té vocació de "servei" per aportar valor als agents de transferència de tecnologia.

L'acte ha comptat amb la presència de John M. Collins, COO de CIMIT, l'acceleradora en salut amb més experiència del món, ubicada a Boston, i partner estratègic de Biocat en aquest programa. “Des de CIMIT estem molt satisfets de col·laborar amb Biocat per accelerar l’arribada al mercat de la recerca d’alt nivell que es fa a la BioRegió de Catalunya i altres ecosistemes europeus, i estem segurs que la nostra experiència i contactes a l’ecosistema de Boston ajudaran a portar aquesta ciencia d’alt nivell fins als pacients”, explica John Collins, COO del CIMIT. "La bona ciència no genera necessàriament bons productes, i els bons productes no generen necessàriament bons negocis -adverteix Collins-. Els investigadors no tenen formació en innovació i aprendre per assaigi error és molt ineficient en salut. CRAASHBcn aconsegueix escalar a tot l'ecosistema l'experiència acumulada per CIMIT en 15 anys", subratlla el COO de CIMIT.

CRAASH Barcelona és un bootcamp d'EIT Health, el principal consorci europeu en salut, que ha estat presentat a l'acte per la seva ex CEO, Sylvie Bove.

 

Funcionament de CRAASH Barcelona

CRAASH Barcelona és un programa intensiu de 12 setmanes de durada repartides en 3 fases. La primera fase (d’abril al juny) servirà als equips per validar si la seva tecnologia pot resoldre una necessitat real i encaixa en el mercat. Els equips treballaran amb els experts del CIMIT de Boston, primer de forma presencial en una trobada a Barcelona i després amb trobades virtuals.

La segona fase servirà als equips per validar el seu projecte a dos mercats europeus, França i Països Baixos, mitjançant visites presencials als ecosistemes de Medicen (Paris) i Yesdelft! (Delft) durant juliol i setembre.

Finalment, els equips de CRAASH Barcelona podran fer networking i validar el seu projecte a l’ecosistema de Boston, un dels més importants del món en el sector salut. Tots els equips presentaran a l’octubre els seus projectes davant de l’ecosistema de Boston, i dos d’ells seran seleccionats per allargar la seva estada a la ciutat amb un programa d’immersió de tres setmanes.

 

Biocat i l’acceleració en salut

Segons l’Informe Biocat, ens els darrers cinc anys, cada setmana neix una nova empresa a la BioRegió de Catalunya. Biocat té experiència en l'acceleració de projectes de salut i desenvolupament de talent des de 2008. En 10 anys, Biocat ha invertit més d’11M €, distribuïts en 300 programes als quals han assistit més de 2.300 estudiants i professionals. Biocat ha accelerat amb èxit 96 projectes de ciències de la vida que han generat 300 nous llocs de treball.

El 2013, amb l'objectiu d'augmentar l'impacte d'aquestes activitats estratègiques, va néixer Moebio,una iniciativa de Biocat per a l’acceleració i innovació basada en tecnologies mèdiques i digital health. Moebio és un dels programes d’acceleració pioners a Europa, segons rànquings com els de Digitalhealth.careers, Mobile World Capital o Tech EU.

CRAASH Barcelona és un dels programes insígnia de Moebio, juntament amb Design Health Barcelona (d·Health Barcelona).

 

Entrevista amb John Collins, COO de CIMIT (Boston):

John M. Collins entrevista

 

Entrevista amb Jordi Naval, director d'Estratègia de Biocat:

Event partners:

  Mobile World Centre Logo       Barcelona Tech City

Amb el suport de*:

*Amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement i el cofinançament del Fons Social Europeu.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.