Vés al contingut

Els alumnes catalans que vulguin assistir a la 8a Escola d’Estiu del Medicament (SSM8), que se celebrarà a Toulouse del 3 al 8 de juliol, poden optar a una de les quatre beques Biocat que cobreixen la totalitat del preu de la matrícula a l’escola, les despeses per allotjament i els esmorzars i dinars (és a dir, el registre complet de la modalitat full fee, que costa 650 euros per persona).

Els interessats en sol·licitar la beca han de ser estudiants de post-doctorat, màster o PhD, investigadors o professionals que treballin en una entitat de la indústria biomèdica (o relacionada amb aquest camp) o reguladora. També hi poden aspirar aquelles persones que formin part d’una empresa o entitat de la BioRegió de Catalunya o que pertanyin a un grup de recerca o a una farmacèutica en procés de drug discovery.

La recepció de sol·licituds estarà oberta fins el dijous 23 de juny a les 12.00 h i abans del dilluns 27 de juny es comunicaran els becats. Biocat també ofereix altres avantatges econòmics pels alumnes catalans que se citin a Toulouse. En el cas de la modalitat de registre minimum fee, que costa 300 euros per persona i no inclou l’allotjament, els assistents que vinguin de Catalunya poden sol·licitar un descompte del 50%.

Informació sobre les beques i les oportunitats de descompte.

 

Un programa innovador i complet centrat en el descobriment de fàrmacs

L’edició del 2016 de la SSM (Summer School on Medicines, per les seves sigles en anglès) oferirà un programa únic i complet de formació de 40 hores centrat en el descobriment i el desenvolupament de fàrmacs. L’escola aborda la totalitat de la cadena de producció, des de la recerca al laboratori fins al mercat i la venta del medicament. Enguany l’acollirà el Cancer University Institute of Toulouse Oncopole (França), que compta amb professionals de la salut, investigadors, acadèmics i emprenedors líders en la lluita contra el càncer.

El valor afegit d’aquest programa és que aborda la temàtica alhora des d’una vessant teòrica i pràctica. L’escola començarà dilluns 4 de juliol amb dues sessions teòriques sobre la fase de drug discovery, on es posarà èmfasi en el paper de la biologia química i els nous tipus de fàrmacs biològics fets a partir de teràpies cel·lulars i genètiques.

Entre dimarts i dimecres es treballarà el procés de la fase de drug discovery a la preclínica i també està programada una sessió d'un cas pràctic, on els alumnes tindran un paper actiu i la dinàmica de workshop els permetrà interaccionar amb empreses del sectorAquest és el motiu pel qual al llarg de la setmana hi haurà més sessions dedicades a l’estudi de casos reals, amb l’assistència dels seus protagonistes.

Les píndoles teòriques es completaran durant els següents dies amb sessions dedicades a la fase de desenvolupament clínic, la translació de la recerca a la indústria i les qüestions d’economia farmacèutica o de propietat intel·lectual. També es tractaran nocions de producte a nivell de patent, manufacturació i màrqueting.

Com a activitats destacades, el dijous 7 de juliol es farà una visita al Sanofi Biopark i s'assistirà a un simposi liderat per representants de Sanofi i Evotec, que parlaran sobre el mercat industrial.

L'Escola d'Estiu del Medicament és una iniciativa de Biocat, el Parc Científic de Barcelona, la Universitat de Montreal i la Universitat Paul Sabatier Toulouse III. Enguany col·laboren la Universitat de Barcelona, la University Drug Research Group (GRUM), el Quebec Government – Department of International Relations and La Francophonie, CAPTOR Project – Investissement d’Avenir i la Toulouse Cancer Healthcare Foundation – Toulouse Cancer Santé.

 

Notícia relacionada:

 

PDF iconResolució de les beques SSM8.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.