Vés al contingut

Redacció

Biocat, en el marc del projecte europeu bioXclusters, organitza la jornada Impulsant la internacionalització (I): Brasil, el dia 17 d’abril de 2012 a Barcelona. Aquesta jornada forma part d’un cicle de tres trobades que es faran entre 2012 i 2013, en les quals es tractaran aspectes relacionats amb la internacionalització de la mà d’experts en els mercats de destí: el Brasil, la Xina i els Estats Units. L'objectiu és reforçar i promoure la competitivitat internacional de les pimes biotecnològiques i biomèdiques catalanes en aquests països d’interès, per les oportunitats de mercat que ofereixen. Les jornades, per tant, estan adreçades a directius i responsables de desenvolupament de negoci de pimes del sector biotecnològic i biomèdic, així com entitats de recerca i entitats de suport relacionades.

La jornada serà inaugurada per Adela Farré, directora de Comunicació i Relacions Externes de Biocat. En aquesta primera sessió es comptarà amb la presència d’Eduardo Emrich Soares, president i director general de Biominas, que farà una visió general del mercat biomèdic al Brasil. Biominas és una entitat amb seu a Belo Horizonte centrada en la promoció del sector biomèdic a través de l’impuls del teixit empresarial. Gran part de la indústria privada del sector es concentra als Estats de São Paulo (40,5%) i Minas Gerais (24,5%), concretament a la ciutat de Belo Horizonte, on hi ha el clúster biotecnològic més gran d’Amèrica del Sud. Posteriorment, tindrà lloc la taula rodona Reptes, oportunitats i aterratge en el mercat brasiler on hi participaran Trinitat Bofarull, cap dels Mercat d'Amèrica d'ACC1Ó; Clara Nascimento, Business Unit Manager per Amèrica del Sud de Trifermed, i Eduardo Emrich Soares.

Amb una població de més de 191 milions d’habitants, el Brasil és el principal mercat de Llatinoamèrica i una potència consolidada en molts sectors i emergent en d’altres. En relació amb l’àmbit de la biotecnologia, disposa d’una considerable indústria relacionada amb el sector i d’una gran capacitat de recerca, a més de ser un mercat potencial rellevant per a empreses d’altres països.

Els governs regionals i el federal promouen activament aquest sector a través de lleis específiques i nombrosos programes de suport. Els subsectors més rellevants són els de la salut humana (39,7%) i animal (14,3%), el mediambiental i bioenergètic (14,8%) i l’agrobiotecnològic (9,7%).

El sector biotec al Brasil compta amb més de 237 empreses, la majoria de les quals (63%) han estat fundades a partir de l’any 2000, i són microempreses o petites empreses.

Programa (Català | English)

Dia: 17 d'abril de 2012
Hora: de 9 h a 14 h
Lloc: Palau Robert • Sala Cotxeres • Passeig de Gràcia, 107 • Barcelona (mapa)

La jornada s’impartirà en anglès.

Inscripcions tancades
Consultes: events@biocat.cat

Pots seguir-nos a Twitter @bioXclusters

Informació relacionada:

Consulta totes les notícies sobre el projecte bioXclusters.

Organitzen:

    

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.