Vés al contingut

El 9 de març es va tancar el procés de sol·licituds per participar a Wild Card, una iniciativa pionera del consorci europeu EIT Health per identificar i donar suport a idees innovadores i d'alt risc amb potencial per transformar el sector sanitari europeu. El programa destinarà 4 milions d'euros a projectes innovadors que abordin les àrees de la intel·ligència artificial i el big data i la resistència als antibiòtics. 

Els candidats havien de presentar, individualment o en equips, una idea innovadora per abordar un dels dos reptes triats en aquesta edició: Smarth Health, per aplicar la intel·ligència artificial a la interpretació de big data per millorar l’atenció sanitària als pacients europeus; i Fight Back, per crear solucions contra la creixent resistència als antibiòtics.

Ara, els candidats preseleccionats hauran de competir al Wild Card Tournament, un torneig que tindrà lloc del 16 al 20 d’abril a Galway (Irlanda). Biocat ha estat un dels partners d’EIT Health escollit per organitzar el Wild Card Tournament, juntament amb BioInnovate, BioExel, Medical Valley i RISE. Durant aquest torneig, els finalistes desenvoluparan dinàmiques i activitats, tant a nivell individual com en equips, per acabar escollint els membres que formaran els dos equips que participaran finalment al programa.

El torneig inclourà activitats per a que els finalistes coneguin les diferents fases per les quals passaran els seus projectes d’innovació, des de la identificació de la necessitat fins al desenvolupament, prototipat i presentació de la idea. A més, també inclourà dinàmiques i activitats per veure les interaccions entre els diferents participants i el seu encaix en equip. “Biocat ha participat en el disseny del Wild Card Tournament aportant els coneixements i experiència que hem assolit durant cinc edicions del programa d·HEALTH Barcelona, on els alumnes viuen un cicle complet d’innovació”, destaca Raquel Riera, directora de Moebio, iniciativa de Biocat per a l’acceleració i la innovació en tecnologies mèdiques i digital Health.

Els dos projectes finalment seleccionats durant el Wild Card Tournament rebran durant 2 anys, a partir del proper octubre, fins a 2 milions d’euros per a cada projecte (1 milió per any) i les instal·lacions i assessorament dels socis d’EIT Health i d’una dotzena d’organitzacions empresarials i incubadores vinculades a ells.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.