Vés al contingut

Biocat ha participat aquest octubre per primer cop a la Sino-Europe Innovation Week of Health Technology, a la Xina, coordinant una missió de la BioRegió de Catalunya en la qual han participat les empreses Aromics, Avida Biotech i GoodGut, apart de la companyia Smart Bcn Technologies, d’origen català i amb seu a Malàsia.

La Sino-Europe Innovation Week of Health Technology (SIWHT 2019) és un esdeveniment internacional d’alt nivell que pretén establir plataformes de comunicació entre els empresaris europeus i inversors xinesos en ciències de la vida per integrar-se en l’ecosistema d’innovació i mercat xinès. L’objectiu de la missió era explorar oportunitats de col·laboració per a les empreses catalanes, establir contactes personals amb interlocutors xinesos i conèixer l’experiència d’altres clústers europeus al gegant asiàtic.

El programa de la missió catalana ha inclòs un roadshow per dues de les ciutats tecnològiques més potents de la Xina: Shanghai i Nanjing. Les companyies participants han pogut presentar els seus projectes i mantenir  reunions individuals amb potencials inversors asiàtics. La trobada a Nanjing ha comptat amb la intervenció d’alts representants de les principals institucions econòmiques i diplomàtiques del govern de la regió i dels clústers europeus participants, que han coincidit en el paper tractor d’aquest hub de ciències de la vida a la Xina, format per un eix que inclou també la ciutat de Suzhou i el seu parc industrial. La missió va incloure la visita a algunes de les incubadores més importants de la regió en l’àmbit salut.

Les companyies catalanes han participat a l’International Innovation Day competint amb emprenedors dels altres clústers europeus visitants. Durant l’esdeveniment, GoodGut i Aromics han rebut un premi a les iniciatives més innovadores de la trobada, juntament amb altres empreses europees.

Biocat ha participat també en un panell de debat sobre “Les oportunitats dels clústers europeus a la Xina, el mercat de més ràpid creixement”, on s’han discutit les estratègies per a les empreses europees en la seva penetració al mercat d’aquest país. 

La Sino-Europe Innovation Week of Health Technology està organitzada per la plataforma de partenariat iCCAMT (International Co-Innovation Center for Advanced Medical Technology) i el fons d’inversió Beijing YG Venture Capital M&C, i enguany ha comptat amb la co-organització de Biocat, Technopark Zurich, Medical Valley GmbH, Steinbeis, BioTalk GmbH, SinoScandinavian Innovation & Entrepreneurship Centre, Business Sweden i Swissnex China.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.