Vés al contingut

El Departament de Comerç Internacional de l’ambaixada del Regne Unit a Espanya va lliurar a Biocat el Premi Collaboration and Partnership in Business al millor col·laborador espanyol. Un reconeixement que distingeix a l'organització com a una de les catorze entitats espanyoles amb més projecció d’innovació, col·laboració i emprenedoria empresarial amb les illes britàniques.

El premi es va lliurar en el marc de la segona edició dels UK-Spain Business Awards, que es van celebrar en format virtual el 10 de març i va comptar amb la participació dels representants de les 14 companyies guardonades. Jordi Naval, director general de Biocat, va explicar la missió de l'organització com a dinamitzadora de tots els stakeholders de la BioRegió (empreses, grups i entitats de recerca, hospitals i estructures de suport a la innovació) i va ressaltar que, tot i la pandèmia, la BioRegió ha aconseguit una fits història: sumar 226 milions d'euros d'inversió, la xifra més alta de tota la seva història.

Naval va intervenir en directe per agrair el reconeixement en nom de l’entitat i va manifestar el desig de continuar establint bones relacions entre els territoris. 

 

 

L’acte també va comptar amb la presència d’autoritats d’ambdós països. L'ambaixador britànic Hugh Elliot va destacar l’estreta relació que continua havent entre els dos territoris, tot i el Brexit. Per la seva banda, la secretària de Comerç del Ministeri d’Industria, Comerç i Turisme, Xiana Méndez va animar no només a mantenir el nivell de relacions, sinó a intensificar-lo. 

14 guardonats de sectors molt diversos

En total es van lliurar 14 premis en set categories. Les repassem a continuació:

En la categoria “Collaboration and Partnership in Business”, a banda de Biocat, es va reconèixer la botiga online de cosmètics Laconicum. En la categoria “Winning Business in Spain” es va premiar Sygnature Discovery i en la de “Driving Innovation” es va reconèixer a les empreses Highview Power i Idiada.

En la categoria “New UK investor”, el Departament de Comerç Exterior de l'Ambaixada britànica va guardonar a l'enginyeria Gabitel, i a l'empresa del sector aeronàutic Aernova.

Per la seva banda, en la categoria “Growth in the UK” es van repartir no dos, sinó tres premis. Els guanyadors van ser l'operador d'infraestructures de telecomunicacions sense fils Cellnex; Vidrala, l’empresa dedicada a la fabricació i venda d'envasos de vidre per a la indústria alimentària i Exolum, companyia líder en logística de productes líquids.

En col·laboració amb la Cambra de Comerç britànica a Espanya es va lliurar el guardó a Mitie, empresa líder en serveis professionals i de gestió d'instal·lacions i Croda International, en la categoria “Best British Employer in Diversity and social Inclusion”.

Els últims premis concedits, en col·laboració amb el Banc Santander, van ser un reconeixement a dues empreses espanyoles amb presència al Regne Unit: Wallbox i Lookiero. La primera desenvolupa tecnologia per a vehicles elèctrics, mentre que  la segona és el servei líder de compres personals en línia per a dones a Europa.

El Regne Unit, un soci clau per a la BioRegió

Les empreses britàniques que van invertir a la BioRegió es van quadruplicar al 2020, arribant a un total de quatre: Break Off Capital, Maven Capital Partners, Downing Ventures i Ancora Finance Group. Aquestes van participar en tres operacions que van representar un valor total de 20 milions d’euros. Les startups de la BioRegió que més finançament britànic van aixecar l'any pasat van ser MadeOfGenes, GenIncode i Koa Health.

Biocat fa una crida a empreses del Regne Unit que tinguin interès en l’ecosistema de les ciències de la vida i la salut de Catalunya. Connectem empreses internacionals amb les principals fonts de talent, tant locals com internacionals, per invertir en la BioRegió. 

Posa’t en contacte amb nosaltres mitjançant aquesta adreça electrònica innovacio@biocat.cat  i t’informarem! 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.