Vés al contingut

Redacció

El rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, i la directora general de Biocat, Montserrat Vendrell, van signar ahir un conveni entre el HUBc (Campus d’Excel·lència Internacional de la Salut de la UB), i Biocat, per posar en marxa un programa formatiu d’innovació en biodisseny a Catalunya.

Aquest projecte, finançat amb 150.000 euros, forma part del programa d’enfortiment concedit al HUBc en la convocatòria de 2011 del Ministeri d’Educació.

El nou programa en biodisseny, que es començarà a oferir el 2013, s'emmarca en la iniciativa Moebio, a través de la qual Biocat vol donar resposta a les necessitats de formació per a l’emprenedoria en les interfases dels àmbits de la biosalut, la biotecnologia i el negoci. Moebio és un dels projectes estructurants que treballa Biocat en el marc de les candidatures de Catalunya per optar amb èxit a una comunitat d’innovació i coneixement (KIC) de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT), i pel qual compta amb el suport de Ciemat (MINECO).

Biocat contribueix en la coordinació dels grups de treball de les dues candidatures KIC catalanes en innovació en vida saludable i envelliment actiu i alimentació del futur (Food4future) amb el HUBc i l’IRTA, respectivament. En aquests grups de treball s’hi han sumat diverses entitats i, properament, es demanarà la implicació d'altres institucions del país per reforçar el potencial de les candidatures.

Seguint el model d’èxit de la Universitat d’Standford

El nou programa en biodisseny de Biocat, que formarà líders en innovació en el sector de les tecnologies mèdiques, està inspirat en un curs que imparteix la Universitat d’Stanford des de fa més de deu anys amb uns resultats excel·lents.

El biodisseny és una programa on equips multidisciplinaris, composats principalment per enginyers, dissenyadors, metges, científics i MBA, treballen conjuntament per identificar necessitats o problemes reals i abordar solucions factibles des del punt de vista tècnic i comercial. Partint d’aquesta base de treball transversal i en equip, el nou programa formatiu en biodisseny de Biocat es durà a terme amb la participació d’hospitals i centres de recerca integrats al HUBc, i s’espera obtenir noves propostes en el camp de les tecnologies mèdiques capaces de respondre als reptes del segle XXI i aconseguir un impacte econòmic i social.

Notícies sobre les candidatures catalanes de futures KIC-EIT

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.