Vés al contingut

Biocat, amb l’assessorament del Parc Científic de Barcelona (PCB) i del Parc de Recerca de la UAB (PRUAB), organitza del 4 al 6 d’octubre, a l’Hotel Sehrs Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona els workshops sobre nanobiotecnologia i tecnologies de la informació per a la biologia i la salut.

Aquesta activitat científica forma part del projecte Interbio (FEDER-UE), que té com a objectiu l’intercanvi i col·laboració científica entre bioclústers del Sud d’Europa i l’impuls de la transferència tecnològica entre empreses de l’àrea. A més de Biocat, participen al projecte Interbio l’Université Paul Sabatier (UPS) de Tolosa, la Fundación para la Innovación Urbana y Economía del Conocimiento (FIVEC) de València, l’Instituto de Tecnología Química e Biológica (ITQB) de Lisboa i l’Institut Européen Chimie et Biologie (IECB) de Bordeus.

Aquests workshops permetran “incrementar el coneixement mutu i la col·laboració entre les regions que formen Interbio, i identificar algunes necessitats comunes (infraestructures, finançament,...) en dos àmbits, la nanotecnologia i les tecnologies de la informació aplicades a la salut, en els quals Catalunya és especialment potent”, ha assenyalat Montserrat Vendrell, directora general de Biocat. “Mostra de la fortalesa que la nanomedicina té a casa nostra és, per exemple la xarxa de col·laboració entre entitats i empreses que estem impulsant des de Biocat i que es presentarà en breu”, ha afegit Vendrell.

D’entre els diferents actors que impulsen els workshops, “Biocat és un actor clau de la xarxa Interbio. La seva contribució científica és important pel nivell d’excel·lència de la comunitat investigadora catalana. Biocat també proporciona a la xarxa una llarga experiència professional en la direcció i dinamització de clústers interactius”, ha declarat Alain-M. Bourdet, representant de Tolosa.

Les temàtiques que es tractaran seran: en l’àrea de la nanobiotecnologia, els assistents podran aprofundir en la realització de nano-objectes per dispensar medicaments i per obtenir imatges a escala cel·lular, en nanomaterials per a la biologia i els implants, i en nanoinstruments i sensors per a la salut i la nanotoxicologia. En relació a les tecnologies de la informació (TI) per a la biologia i la salut, es tractarà la informàtica i la biologia de sistemes, la informàtica aplicada a la genòmica i la proteòmica, les TI per a la vigilància de la salut i les TI per a la millora de la diagnosi i les noves teràpies.

Cadascun d’aquests workshops està format per una sessió plenària i quatre sessions paral·leles, en les quals es preveu la participació de dos representants de cada regió que participa a Interbio mitjançant un format dinàmic de presentacions curtes d’una durada màxima de deu minuts. Després de les exposicions, s’establirà un període per a la discussió i l’intercanvi d’opinions, i també per identificar possibles àrees de col·laboració i elaborar les conclusions que seran presentades en la darrera sessió plenària.

Es vol que la trobada serveixi també per iniciar projectes de col·laboració (entre els socis i entre equips de diferents disciplines) i per obtenir “un millor coneixement del context científic i organitzatiu de la biotecnologia a Catalunya i una nova motivació per desenvolupar col·laboracions gràcies a l’original disseny de workshops interactius”, ha afirmat Bourdet.

El programa també contempla trobades de networking i una visita al Sincrotró Alba-CELLS.


      

 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.