Vés al contingut

Biocat inicia aquest juliol la selecció d’alumnes per a la sisena edició de Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona), el seu programa de postgrau per a desenvolupar innovadors i emprenedors en el sector salut, que arrenca al gener de 2019. El 90% dels participants de les edicions anteriors han trobat feina al sector salut i un 48% té el seu propi projecte empresarial.

Seguint la metodologia del biodisseny de la Universitat de Stanford, al llarg de 9 mesos els participants de d·HEALTH Barcelona experimenten un cicle complet d'innovació. En equips multidisciplinaris formats per titulats en ciències, disseny, enginyeria i empresa, els participants viuen dos mesos d'immersió en un gran hospital de Barcelona -Hospital Clínic, Sant Joan de Déu, Vall d'Hebron o Institut Guttmann- per detectar necessitats susceptibles d'esdevenir un nou producte o servei.

Durant el programa, els alumnes de d·HEALTH Barcelona treballen en el disseny, prototipat, model de negoci i recerca de finançament per a la solució desenvolupada. Mentrestant, adquireixen coneixements en medicina, desenvolupament de negoci i habilitats en àrees com design thinking o lideratge creatiu, amb més de 70 experts internacionals procedents de Boston o Stanford, entre d'altres.

 

Fes un gir a la teva carrera professional

d·HEALTH Barcelona permet als participants fer un avenç en la seva carrera, aportant-los els coneixements i habilitats més valorades pel sector, facilitant-los l’accès a empreses o organitzacions top de l’ecosistema de salut i/o obrint-los un nou camí professional com a emprenedors, en proveïr-los d’una idea de negoci, un equip i la formació necessària.

El 90% dels participants que han passat  fins ara per d·HEALTH Barcelona ha trobat feina en posicions de innovació en hospitals, empreses farmacèutiques i de tecnologies mèdiques, centres de recerca, consultores i altres serveis professionals. Algunes de les organitzacions on treballen els ex alumnes són del programa són Mayo Clinic, Hospital Sant Joan de Déu, Institut d'Investigació i Innovació Parc Taulí, Sanofi, Roche, Neos Surgery, Barcelona Supercomputing Center, IRB Barcelona, Royal Melbourne Institute of Technology, Fuelfor, Capital Cell o DKV Seguros.

A més, el 48% dels participants treballa actualment en un projecte propi, molts d’ells sorgits d’idees identificades durant la immersió clínica del programa. És el cas d’usMIMA (MowoOT), startup sorgida de la primera edició que arran de la seva immersió clínica a l’Institut Guttmann ja té al mercat un dispositiu per combatre l’estrenyiment crònic. Altres projectes fundats per ex alumnes de d·HEALTH Barcelona arran de necessitats clíniques detectades durant el programa són My-qup, Happy Injections o I-ophtalmology. Aquest projecte, sorgit de la darrera edició arran d’una necessitat identificada a l’Hospital Clínic, ha guanyat la John Hopkins Healthcare Design Competition for Health Information and Health App (2018) i el segon premi de l’EIT Health Innovation Fellowship Alumni Showcase 2017.

 

Més de 1.000 necessitats reals detectades cada any

En cada edició de d·HEALTH Barcelona, ​​els estudiants detecten una mitjana de més de 1.000 necessitats clíniques no resoltes, de les quals un 65% són potencials oportunitats de nous negocis i el 35% són possibilitats de millora en els mateixos hospitals. El programa impacta cada any en més de 1.100 persones de l'ecosistema català de salut entre personal sanitari i hospitalari, pacients, mentors, venture capital, centres de recerca i tecnològics i altres actors clau.

Des d’aquest any, d·HEALTH Barcelona compta amb Chiesi Espanya com a partner: això ha permès a la farmacèutica conèixer de primera mà necessitats reals no resoltes tant dels pacients com dels professionals sanitaris.

d·HEALTH Barcelona forma part del programa Innovation Fellowships de EIT Health, el principal consorci europeu en salut, el que permet als alumnes gaudir de mobilitat internacional amb altres programes i formar part de l'extensa xarxa europea EIT Alumni un cop finalitzat el programa.

Més informació sobre d·HEALTH Barcelona.

 

Amb el suport de*:

*Amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement i el cofinançament del Fons Social Europeu.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.