Vés al contingut

La biotecnològica Biochemize, centrada en el disseny i desenvolupament de processos de síntesi per a la fabricació de molècules i ingredients farmacèutics amb catalitzadors naturals, ha comprat un nou laboratori al PobleNou de Barcelona per concentrar la R+D en unes instal·lacions pròpies i millorar la seva plataforma de biocatàlisi.

D’ençà que es va fundar el 2011, Biochemize ha desenvolupat la seva tecnologia gràcies a la col·laboració amb quatre centres de recerca, l’Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC), l’Institut Químic de Sarrià (IQS), el Centre de Recerca en Agrogenòmica (CRAG-CSIC) i el Centro de Biologia Molecular Severo Ochoa (CBMSO-CSIC). Tot i que hi seguiran treballant directament amb personal de l’equip, el fundador i CEO de l’empresa, Jaume Mir, explica que la compra d’un laboratori els permetrà reduir els costos de les operacions, seguir creixent i ser més competitius en el desenvolupament de processos biotecnològics a escala industrial, que és el centre de la seva activitat.

Biochemize treballa amb catalitzadors naturals, com els enzims i els microorganismes naturals o recombinats, per realitzar transformacions químiques que substitueixin els habituals processos de manufacturació i síntesi química i fabricar molècules d'elevat valor afegit. Per fer-ho, la companyia ha desenvolupat una plataforma tecnològica basada en la biocatàlisi que permet reemplaçar les reaccions químiques per reaccions enzimàtiques.

Aquesta tecnologia redueix el risc mediambiental dels habituals processos químics i millora la relació entre el cost i el rendiment, a més de ser més específica i selectiva. Actualment l’empresa compta amb una trentena de clients i ha ampliat la seva unitat de negoci amb l’adquisició d’Enalsa, el febrer d’aquest any, per oferir anàlisis químiques i microbiològiques a les empreses industrials que vulguin externalitzar aquest servei.

Biochemize ha rebut subvencions de diversos projectes estatals i europeus per valor d'uns 790.000 euros en total, entre els quals hi ha el programa de la Unió Europea Horizon 2020.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.