Vés al contingut

Ja et pots inscriure a BioEmprenedorXXI, una iniciativa que promou la creació d’empreses en l’àmbit de les ciències de la vida, el medi ambient i les indústries agroalimentàries a Catalunya.

L’acte de presentació, celebrat el dia 23 de març a la Sala Emprèn de Barcelona Activa, va comptar amb la participació de representants dels cinc promotors d’aquesta iniciativa: Jordi William Carnes, tinent d’alcalde d’Hisenda i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona i president de Barcelona Activa; Pere Guardiola, director de Relacions Institucionals de Catalunya de La Caixa; Manel Balcells, president de la Comissió Executiva de Biocat; José Luis Jorcano, director general de la Fundació Genoma España i Xavier Carbonell, director gerent de la Cambra de Comerç de Barcelona. També hi ha intervingut Ignasi Belda, director general d’Intelligent Pharma, l’empresa guanyadora del premi BioEmprenedorXXI de l’any 2008.

Què ofereix?

BioEmprenedorXXI és una oportunitat única perquè titulats universitaris, investigadors, doctorands i emprenedors dels sectors esmentats, que tinguin una idea inicial de negoci puguin posar en marxa la seva empresa.

Ofereix un programa integral amb accions, eines i recursos que permeten consolidar el nou projecte empresarial, ampliar la xarxa de contactes i relacions, desenvolupar competències directives, accedir a vies de finançament i al mercat global i, també, obtenir un premi de fins a 20.000 euros que facilitarà l’inici de l’activitat. Cal destacar que és un programa formatiu amb clara orientació pràctica i comprèn:

  • Accions formatives. Mitjançant la plataforma telemàtica de Genoma España els participants reben formació pràctica en les diferents àrees del pla d’empresa: estratègia, màrqueting, anàlisi financera, legalitat i fiscalitat. Aquesta formació es completa amb cinc sessions presencials sobre màrqueting sectorial, el pla econòmic financer, forma jurídica i aspectes fiscals, innovació i protecció i recerca de finançament.
  • Entrenament competencial adreçat a desenvolupar i millorar les habilitats directives necessàries per gestionar amb èxit un negoci.
  • Tutories personals. Des del primer dia un tutor ofereix assessorament personalitzat sobre les decisions a prendre i el pla d’empresa i de viabilitat, facilitant els contactes i la informació necessària perquè la nova empresa evolucioni amb bons resultats.
  • Conferències i dinars en xarxa amb persones rellevants del sector per intercanviar experiències i coneixements.
  • Visites a empreses, centres de recerca i parcs científics i tecnològics per conèixer d’a prop el seu funcionament i la seva realitat.
  • Fòrums d’inversió i “Ready4Growth”, un seminari intensiu per identificar les diferents fases de desenvolupament de l’empresa i el tipus de finançament més adequat en cada moment, amb la participació de representants d’empreses de capital risc, inversors privats i entitats financeres públiques i privades. En els espais de “networking” els participants podran presentar els plans d’empresa a inversors potencials.
  • Accions “Posa’t en marxa” per tenir una visió internacional del mercat potencial de la nova empresa i accedir als serveis de preincubació de Barcelona Activa, amb condicions preferents a les instal·lacions i per accedir als acords especials establerts amb altres incubadors del sector en l'àmbit local i global.
  • Mentorització. Els participants rebran assessorament especialitzat dels seus projectes per part de mentors i professionals reconeguts.

Pots consultar el programa, el calendari i les bases de participació a la pàgina web www.bioemprenedorxxi.cat

El termini d’inscripcions finalitza el dia 26 d’abril de 2009.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.