Vés al contingut

galeria

Barcelona ha estat aquest mes de maig el gran centre de reunions dels inversors internacionals en ciències de la vida. La ciutat ha acollit per primer cop BioEquity, el principal esdeveniment d’inversió dedicat a la indústria biofarmacèutica europea, gràcies a la iniciativa del Comitè Amfitrió Regional format per BiocatYsios CapitalACCIÓ i CataloniaBio & HealthTech. Organitzat per BioCentury i EBD Group, la trobada ha comptat amb el suport de Caixa Capital Risc i Grifols com a Platinum Sponsors regionals, i Alira HealthAsabys PartnersAsebio, GP PharmInvivo VenturesKPMGLocust Walk WeCubed Partners com a Gold sponsors regionals. 

Bioequity arribava enguany a la seva 20a edició però, tal i com reconeixien els organitzadors, “mai abans s’havia celebrat més al sud de París”. Barcelona ha demostrat ser una gran elecció, i és que aquesta edició ha batut rècords de participació amb prop de 600 delegats procedents de 361 empreses de 26 països, que han fet negocis en més de 2.000 reunions individuals. Prop de 60 empreses i entitats de la BioRegió de Catalunya han pogut aprofitar aquest intens caldo de cultiu per presentar els seus projectes i buscar-hi finançament.

 

Més de 100 milions d’inversió al 2018

“El fet que BioEquity hagi escollit Barcelona no és aleatori, i és que tenim la tempesta perfecta per fer front als reptes del sector: ciència excel·lent, xarxa d'inversors locals coinvertint amb fons internacionals i una àmplia xarxa d'empreses especialitzades", destacava Jordi Naval, Director General de Biocat, en l’acte de benvinguda de BioEquity.

Bona mostra d’aquesta tempesta és la tendència positiva de la inversió captada per les startups del sector, que el 2018 es va situar en 106 milions d’euros. Més de la meitat d’aquest finançament (61,3 milions) va venir de fons de capital risc. A més, tres de cada quatre euros de capital risc captat per les startups biomèdiques catalanes (75%) ve de rondes d’inversió amb participació estrangera. Les dades van ser presentades durant la roda de premsa de BioEquity, coincidint també amb la presentació de l'Estudi sobre la inversió en biomedicina a Catalunya 2019 de CataloniaBio & HealthTech i EY.

 

Un programa amb àmplia presència catalana

A més de reunions de partnering, el programa de BioEquity comptava amb sessions plenàries, taules rodones i workshops, algunes de les quals amb representació de la BioRegió de Catalunya.

Sota el títol “Scaling Up Catalonia”, el programa va comptar amb una sessió monogràfica on Jordi Naval, Director General de Biocat, va presentar les potencialitats de la BioRegió. La sessió va comptar a més amb les presentacions d’Allinky Biopharma, Aniling, Glycardial Diagnostics, IDP Pharma, VCN Biosciences i ZeClinics.

Durant els dos dies de BioEquity també van presentar les seves companyies Ability PharmaceuticalsAELIX TherapeuticsMinoryx TherapeuticsOryzon Genomics i Senolytic Therapeutics.

Per la seva banda, les companyies del comitè regional van tenir representació juntament amb delegats internacionals en diverses sessions del programa. És el cas de José Terencio, de GIANT (Grifols Innovation and New Technologies), que va participar a la taula "Where can Europe lead?"; Jose Antonio Mesa, de Caixa Capital Risc, ponent a la taula "Creating Hot Topic Companies in Europe"; Joël Jean-Mairet, que va representar Ysios Capital al workshopC-Suite Management”; o Clara Campàs, d’Asabys Partners, ponent al workshop “Drawing your financial roadmap”.

Lluís Pareras, d’InVivo Capital, i William Hariri, d’Alira Health, van formar part del jurat d’un “Pre-Seed Showcase" on van presentar els seus projectes companyies internacionals i molts de catalans, com ara PurPose Biotherapeutics, ADmit Therapeutics, Iproteos, Gate2Brain, Avida Biotech, Biointaxis, Valis Pharma, Nanoligent, AngioTheraGnostics, Cebiotex, Remab Therapeutics i Ona Therapeutics.

Precisament BioEquity va ser el marc escollit per a la presentació en societat d’Ona Therapeutics, la nova spinoff de l’IRB Barcelona i ICREA  que arrenca amb 1,5 milions d'euros de Sabadell Asabys, vehicle de Banc Sabadell i Asabys Partners. L’empresa, amb seu al Parc Científic de Barcelona, centra la seva activitat en el desenvolupament d’un nou medicament per al tractament del càncer metastàsic. “Aquests dies a BioEquity ja hem iniciat contactes amb inversors per tancar en 9-12 mesos una ronda de 20 M€ per arribar a estudis clínics", va destacar Clara Campàs, d’Asabys Partners.

 

Oportunitats per al networking

Les sales de reunions de l’Hotel Crowne Plaza, seu de la trobada, no han estat l’únic lloc on els delegats de Bioequity Barcelona han pogut fer networking. El comitè amfitrió regional de BioEquity va oferir una recepció al Palau de Pedralbes, presidida per l’Hble. consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Maria Àngels Chacón, i el Conseller Delegat d'ACCIÓ, Sr. Joan Romero. “BioEquity és una oportunitat única perquè les empreses de la BioRegió de Catalunya ensenyin al món el gran sector que estem construint", va destacar la consellera durant la seva intervenció.

Paral·lelament a BioEquity es van celebrar esdeveniments satèl·lit com ara Labiotech Refresh #15, una trobada sobre biotecnologia organitzada al Movistar Centre per la reconeguda publicació especialitzada Labiotech amb la col·laboració de Biocat, i en la qual hi van participar Ysios Capital i Aelix Therapeutics. Per la seva banda, Alira Health, Gold Sponsor Regional de BioEquity, va organitzar la sessió “Boston: the hub of success in the U.S. healthcare market” on van participar els presidents de dos agents clau en l’impuls de la innovació en salut de Massachussets: Mass Life Sciences Center i Massmedic, juntament amb altres representants de companyies i agents de la BioRegió.

La propera edició de BioEquity tindrà lloc el Maig de 2020 a Dublin.

Consulta en aquest vídeo els millors moments de BioEquity 2019.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.