Vés al contingut

Redacció

Bionure, spin-off biotecnològica dedicada a la recerca i desenvolupament de tractaments per a malalties neurodegeneratives —especialment l’esclerosi múltiple—, iniciarà la fase clínica d’un fàrmac neuroprotector que actualment es troba en fase I el 2013.

"La intenció és avançar en el desenvolupament de les fases preclíniques reguladores del fàrmac, després d'obtenir resultats molt esperançadors de l'eficàcia, la biodisponibilitat i el mecanisme d'acció del producte”, ha explicat Albert G. Zamora, director general de la companyia. Els resultats preliminars es presentaran el proper mes d’abril a Nova Orleans durant la reunió de l'Acadèmia Americana de Neurologia.

Aquest nou pas de l'empresa sorgida l'octubre de 2009 en l'entorn de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (Hospital Clínic-UB-CSIC), coincideix amb la consolidació de la seva estructura organitzativa: establiment de la seu al Parc Científic de Barcelona (PCB), obertura d'una filial a San José (Silicon Valley, Estats Units) i constitució del Consell d'Administració i d'un consell assessor. En el consell assessor hi ha personalitats destacades com el nord-americà Larry Steiman, professor d'Stanford i descobridor del natalizumab (un dels cinc fàrmacs per a l'esclerosi múltiple que hi ha al mercat), i el català Joaquim Trias, economista i empresari que ha participat prèviament en projectes similars als EUA.

Fa poc més d'un any, Bionure va rebre una injecció de capital de 2 milions d'euros de procedència pública i privada. En aquesta etapa van entrar-hi inversors com Digna Biotech, Prous Institute for Biomedical Research, Galenicun, Pharmaphénix, Meeting Farma i representants de les famílies Roig Jofré, Uriach i Monràs, entre d'altres.

Amb la delegació catalana a BIO Boston 2012

Bionure és una de les 67 empreses i institucions de recerca que viatgen amb la delegació catalana, coordinada per Biocat, a la convenció BIO Boston 2012, del 18 al 21 de juny.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.