Vés al contingut

Redacció

L'Associació de Químics i Enginyers de l'Institut Químic de Sarrià (AIQS), amb la col·laboració de l'IQS i Biocat, ha convidat al professor Pierre Monsan perquè expliqui la iniciativa en biotecnologia blanca que estan duent a terme des del consorci publicoprivat Toulouse White Biotechnology (TWB) per contribuir en la competitivitat econòmica de França. La conferència, que porta per títol Industrial (White) Biotechnology: revolution... or evolution? The White Biotech Initiative in Toulouse, es farà el dia 17 de maig, a partir de les 19h, a l'IQS de Barcelona. L'entrada és lliure.

El professor Monsan és un gurú de la biotecnologia industrial i un dels investigadors més reconeguts en el camp dels enzims i les seves aplicacions en empreses multinacionals del sector alimentari i farmacèutic. Actualment dirigeix el TWB i és director adjunt del Laboratori d'Enginyeria de Sistemes Biològics de l'Institut Nacional de Ciències Aplicades (INSA) de Tolosa de Llenguadoc, funcions que compagina com a membre de l'Institut Universitari de França i de l'Acadèmia Francesa de Tecnologies i com a president del Comité Consultatif Régional pour la Recherche et le Développement Technologique (CCRRDT) de la regió de Migdia-Pirineus.

La missió del TWB és demostrar la maduresa tècnica i socioeconòmica de productes i processos de biotecnologia blanca, la qual tendeix a consumir menys recursos que els processos tradicionals. Per aconseguir-ho estan treballant en dos vessants: reunir la massa crítica d'excel•lència científica que els ajudi a accelerar la transferència de la innovació cap a l'empresa, i implementar projectes d'R+D preindustrials per a la creació d'eines i metodologies i projectes d'R+D industrials per al desenvolupament de nous productes i processos (en col•laboració confidencial amb empreses).

El TWB té com a socis l'INRA, el CNRS INSA-Toulouse, diverses indústries (des de proveïdors de matèries primeres, passant per proveïdors de tecnologia fins a fabricants de productes finals) i inversors early-stage. També compta amb el suport de la Universitat de Tolosa.

Programa

Dia: 17 de maig de 2012
Hora: 19 h
Lloc: IQS • Sala Multimèdia 1 • Via Augusta, 390 • Barcelona

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.