Vés al contingut

El Ministeri de Ciència i Innovació (Micinn) i l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) han signat un acord per finançar projectes innovadors a l'Estat espanyol, a partir del qual es movilitzaran més de mil milions d'euros per incentivar que la banca financiï aquest tipus d'operacions. Dos dels sectors que prioritzaran les noves línies de finançament són la biotecnologia i salut i la nanociència i nanotecnologia.

De les actuacions que s'ha establert -i que generaran acords més específics-, dues són especialment interessants per aquests sectors:

  • Programa Invierte (capital risc per a empreses innovadores): l'ICO realitzarà actuacions de coinversió per tal de promoure el llançament de noves empreses innovadores i facilitar la participació estable del capital privat a llarg termini. El Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) s'encarregarà de gestionar els fons que s'inverteixin.
  • Programa Innocredit (recolzament al finançament bancari de projectes d'innovació): a través d'aquesta línia de préstec, l'ICO finançarà projectes innovadors d'empreses orientats a renovar el seu model productiu. El Micinn, a través del CDTI, serà qui atorgarà la qualificació de projecte innovador, de manera que prèviament es farà un anàlisi tècnic de cada projecte presentat.


Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.