Vés al contingut

REDACCIÓ

La companyia alemanya Boehringer Ingelheim va inaugurar ahir a la tarda l'ampliació de la seva planta de producció farmacèutica de Sant Cugat del Vallès per doblar la capacitat de fabricació. Boehringer Ingelheim culmina així una inversió de 30,8 milions d'euros a Catalunya els darrers dos anys, que a més suposarà un increment de la plantilla de més de 100 persones a mig termini.

El president de la Generalitat, Artur Mas, va presidir l'acte acompanyat de l’alcaldessa de la població, Mercè Conesa; el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Salvador Jorba, i el director general i el president del Consell d’Administració de BIESA, Manuel García Garrido i Lluís Llubià, respectivament.

Mas va dir que Catalunya necessita empreses que creixin i creïn riquesa, perquè “aquesta és la formula per sortir de la situació complicada en que ens trobem”. El cap de l’Executiu, després de fer una visita a les instal·lacions de la farmacèutica, que amplia fins a vuit les línies estèrils de fabricació d’injectables, la va posar com exemple perquè “són empreses que creixen en moments difícils, innoven, exporten i creen llocs de treball”.

L'ampliació de la planta s'ha fet per donar resposta a la creixent demanda de la Xina i altres països emergents. Es disposarà de dues noves línies de producció que permetran passar dels més de 300 milions d'ampolles l'any que es fabriquen actualment a més de 600 milions a partir de 2013 quan estiguin en ple rendiment.

El grup Boehringer Ingelheim figura entre les 20 companyies farmacèutiques més grans del món. Es va instal·lar a Catalunya el 1952, i al llarg d'aquests anys ha evolucionat fins a situar-se entre les 15 primeres companyies del sector farmacèutic a nivell estatal. Actualment té dos centres internacionals de producció a Sant Cugat del Vallès (producció farmacèutica) i Malgrat de Mar (química fina).

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.