Vés al contingut

Avui ha tingut lloc la segona edició del Health & Bio Team Dating  a Barcelona, una iniciativa organitzada per BStartup de Banc Sabadell, Biocat i l’associació d’empreses CataloniaBio, amb la col·laboració de 27 institucions de l’àmbit universitari i de la recerca de Catalunya. Es tracta d’una trobada amb un format pioner en el sector de les ciències de la vida i la salut on un centenar de científics i executius s’han posat en contacte mitjançant cites ràpides de 30 minuts per tal de posar en marxa projectes empresarials. Durant quatre hores, s’han organitzat més de 200 reunions.

La trobada repeteix format després de l’èxit de la primera edició, celebrada al desembre de 2015. En aquella ocasió el 82% dels participants van trobar contactes i van iniciar col·laboracions a través d’aquesta iniciativa i el 67% estan encara col·laborant per tirar endavant els seus projectes. Sis equips han formalitzat un contracte o conveni i la totalitat de participants van manifestar que repetirien l’experiència.

La directora de BStartup, Yolanda Pérez, ha destacat que “el Health & Bio Team Dating vol ser un catalitzador de connexions entre la ciència i el món dels negocis per aconseguir que la recerca arribi al mercat”. El director de desenvolupament de negoci de Biocat, Jordi Fàbrega, ha subratllat en aquest sentit que “Catalunya té una recerca  internacionalment reconeguda i un sector emprenedor en creixement, i el que cal és unir-los per tirar endavant projectes i assolir un benefici comú”.

El Health & Bio Team Dating és una iniciativa que es consolida i que aquest any ha aconseguit la col·laboració de més de la meitat de les universitats catalanes i nombrosos centres de recerca. 

 

Testimonis d’èxit

Un cas d’èxit sorgit del Health & Bio Team Dating és el de la Dra. Ruth M. Risueño, fundadora i Chief Scientific Officer (CSO) de Leukos Biotech (spin-off de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras), i el Dr. Enrique Llaudet, que es va incorporar com a CEO a l’empresa arran de la seva trobada a l’esdeveniment. La companyia està acabant el desenvolupament  preclínic d'una nova classe de fàrmacs per a la leucèmia mieloide aguda (LMA) i ha aconseguit aixecar un ronda d’inversió de 3,5 milions d’euros. “Els investigadors som científics i necessitem l’ajuda i assessorament dels professionals dels negocis. El Health & Bio Team Dating em va permetre trobar un CEO per al meu projecte”, destaca Risueño. “Per mi, la ‘cita’ em va permetre trobar una nova feina estimulant i gratificant” diu Llaudet.

Un altre dels equips sorgits de l’anterior edició és el format per la Dra. Valentini Konstantinidou i Chenghan Yang, que arran de la seva trobada al Health & Bio Team Dating van signar un acord perquè estudiants de l’MBA de l'IESE col·laborin amb l'start-up fundada per Konstantinidou: DNANutricoach“Gràcies a l’esdeveniment vaig signar amb l’IESE un conveni de col·laboració perquè estudiants del seu MBA fessin pràctiques d’estiu a la meva empresa, aportant-me una visió empresarial que m’ha ajudat a aprendre molt i fer créixer el projecte”, explica la científica.

L’adjunta a presidència de CataloniaBio, Isabel Amat, ha assenyalat que “la creació d’aquests equips científic-executiu és totalment necessària per establir sinèrgies, desenvolupar empreses d’èxit i captar inversors”.

Durant el present exercici, les empreses del sector a Catalunya ja han captat 90 milions d’euros d’inversió, gairebé el mateix import que en el conjunt dels dos anys anteriors, segons dades de Biocat. Aquest creixement també es palesa en la constitució de companyies. Si en el 2010 la mitjana de creació era de 35 empreses l’any, ara aquest xifra ha crescut fins a les 45 anuals.

 

Notícia relacionada:

 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.