Vés al contingut

REDACCIÓ

"La Caixa" acaba d'anunciar la creació d'un nou "vehicle" de micro capital risc, Caixa Capital Micro, per reforçar la seva línia de suport a emprenedors en les seves primeres etapes. Caixa Capital Micro estarà gestionada per Caixa Capital Risc, i apostarà per microempreses de recent creació amb seu a l'Estat espanyol que presentin un pla de creixement en qualsevol sector d'activitat, a més de potenciar la coinversió amb altres agents públics i privats.

Caixa Capital Micro s'ha creat amb vuit milions d'euros aportats per "la Caixa" i compta amb una garantia del Programa Marc per a la Innovació i la Competitivitat (PIC) de la Comunitat Europea, a través de l'acord de col·laboració signat amb el Fons Europeu d'Inversions (FEI) que permetrà invertir en més de 150 empreses en tres anys.

La inversió es canalitza a través d'un préstec participatiu de 50.000 euros. Des del seu llançament, el desembre de 2010, s'han signat i desemborsat vuit inversions. Hi figuren empreses del sector de les ciències de la vida, com l'spin-off iMicroQ, d'Internet i de tecnologies de la informació. iMicroQ, creada a la Universitat Rovira i Virgili, a més de ser finalista de la tercera edició del programa BioEmprenedorXXI, promogut entre altres institucions per "la Caixa" i Biocat, es dedica al desenvolupament, producció i comercialització de kits per a la detecció de patògens i toxines.

En el marc del PIC, que abasta des de 2007 al 2013, el Fons Europeu d'Inversions ha assignat 1.100 milions d'euros a dividir entre capital de risc –per a les pimes innovadores i empreses d'alt creixement– i garanties.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.