Vés al contingut

L’spin-off Sagetis Biotech, del Grup d’Enginyeria de Materials de l’Institut Químic de Sarrià, ha aconseguit que Caixa Capital Risc invertís en una fase clau per al seu projecte empresarial com és el desenvolupament de productes.

Sagetis Biotech, promoguda pel Dr. Salvador Borrós (director Científic), el Dr. Lluís Quintana (director d'Operacions) i David Honra, (director de Màrqueting), desenvolupa sistemes d'alliberament de fàrmacs capaços de travessar la barrera hematoencefàlica (BHE). Aquesta barrera és un sistema natural de protecció del cervell contra infeccions i altres atacs, però genera problemes quan s'administren fàrmacs per al tractament de malalties del sistema nerviós central. Tan sols el 2% de les molècules petites són capaces de travessar la BHE, i aquest 2% només és eficaç en poques malalties. Sagetis Biotech treballa en una tecnologia capaç de vehicular fàrmacs potencialment beneficiosos que d'una altra manera no podrien travessar la BHE, i obre la porta al tractament de malalties que actualment no són curables.

Aquesta spin-off ja va guanyar la segona edició de BioEmprendedorXXI, programa de creació d'empreses en l'àmbit de les ciències de la vida promogut per “la Caixa”, Barcelona Activa, Biocat, Genoma España i la Cambra de Comerç de Barcelona.

En l’àmbit de les ciències de la vida, Caixa Capital Risc ha tancat més de nou inversions a tot l’Estat espanyol, entre les que destaca la participació a les empreses catalanes Omnia Molecular –amb qui es preveu tancar una segona ronda de finançament properament–, Sabir Medical i Sanifit.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.