Vés al contingut

El vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira; el president del FC Barcelona, Joan Laporta; la secretària general de l'Esport, Anna Pruna; el president de Leitat, Eusebi Cima; el director executiu de l'Obra Social "la Caixa", Jaume Lanaspa i el president de la Comissió Executiva de Biocat, Manel Balcells han inaugurat, aquest matí, les Jornades Muscletech Network Workshop: Muscle and Tendon, Research Strategies and Wellness Trends, al Palau Colet de Barcelona.

Les jornades, que es desenvoluparan fins demà, reuniran 11 grups experts en recerca científica en l'àmbit del múscul esquelètic, salut i rendiment esportiu que donaran a conèixer els seus projectes de recerca. Juntament amb els grups catalans hi participaran com a ponents 12 investigadors internacionals en matèries afins. Les lesions del múscul i tendó representen la meitat del total de lesions que pateixen els esportistes i són la principal causa de baixa esportiva-laboral.

El vicepresident del Govern ha posat de relleu la importància de les jornades per millorar el rendiment esportiu dels clubs, però també els beneficis que reportarà a la societat la recerca en aquest àmbit.

Joan Laporta ha destacat la vocació del Club que presideix i la seva Fundació per "retornar a la societat una part del que ens ha donat" i ha dit que "l'objectiu de les jornades Muscletech és establir un protocol de tractament del múscul per què els esportistes es puguin recuperar el més aviat possible de les lesions".

Anna Pruna ha remarcat la importància de millorar la prevenció, el diagnòstic i reduir la durada dels tractaments de lesions en el múscul i el tendó. Pruna ha esmentat el Parc de Recerca Tecnològic que es farà a Sant Cugat del Vallès, que es dedicarà a impulsar la recerca aplicada a l'esport i a unir el món de l'empresa i de la recerca.

En la seva intervenció, Manel Balcells ha remarcat la consolidació de la feina que es fa des de Biocat per promoure el debat en temes fronterers de la recerca: "Volem convertir la nostra recerca en un motor econòmic, en benefici de la societat". També ha afegit que aquestes jornades suposen el tret de sortida d'un projecte que ha de permetre posicionar Catalunya a nivell internacional en la recerca en l'àmbit de la fisiologia i la bioquímica i fomentar la transferència tecnològica.

Les Jornades Muscletech estan organitzades per Biocat i el Centre Tecnològic Leitat, amb la col·laboració de la Secretaria General de l'Esport i la Fundació Futbol Club Barcelona, i promogudes per l'Obra Social "la Caixa".

El projecte Muscletech

El projecte Muscletech té com a objectiu coordinar les accions dels diferents grups de recerca a través d'un nou model agrupat que permeti posicionar els desenvolupaments tècnics que es fan a Catalunya sobre el múscul i el tendó a nivell internacional, generar coneixement capaç de ser transferit a les empreses, o en el seu defecte, atraure capitals per la creació de spin-out's que els puguin explotar.

Nota de premsa

Galeria de fotos (Flickr)

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.