Vés al contingut

Sis universitats catalanes opten a convertir-se en Campus d'Excel·lència Internacional (CEI), una distinció que només aconsegueixen el centres d'educació superior més competitius i de més qualitat. Es tracta de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Rovira i Virgili (URV) i de forma conjunta la Universitat de Barcelona-Universitat Politècnica de Catalunya (UB-UPC), quant a universitats públiques, i la Universitat Ramon Llull (URL), com a privada. Cal destacar que Catalunya és la comunitat autònoma de tot l'Estat que ha tingut més universitats públiques preseleccionades (5), seguit de Madrid (4) i Andalusia (3). D'aquestes universitats, quatre són membres del patronat de Biocat (UAB, UB, UPC i URV).

Els ministeris d'Educació i de Ciència i Innovació han obert una convocatòria per escollir les 10 universitats, o aliances entre elles, que acreditaran com a CEI i a les que donaran la subvencions corresponents. De moment, les cinc universitats públiques que han passat la primera fase de selecció rebran un ajut econòmic de 200.000 euros per preparar un pla estratègic que hauran de defensar davant un tribunal internacional, entre octubre i novembre. La URL no rebrà diner públic, però si que podrà optar al segell de qualitat. Dels 15 projectes que es presentin s'escolliran els 10 més viables, que es donaran a conèixer el 30 de novembre.

L'objectiu dels CEI és promoure relaciones entre universitats, centres de recerca públics i privats, empreses i altres institucions d'un mateix territori per crear els anomenats ecosistemes de coneixement i millorar la imatge internacional dels centres educatius.

Extret de l'article Seis universidades catalanas optan a convertirse en campus de excelencia (La Vanguardia, 2/10/09)

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.