Vés al contingut

Catalunya és la comunitat autònoma que percebrà més diners del fons Euroingenio del Govern espanyol, que premia el creixement de la participació en el 7è Programa marc (7PM) d’R+D de la UE. Concretament, rebrà 12,8 milions d’euros, xifra que representa el 70% del pressupost total d’aquest fons per al 2008.

Per àrees temàtiques, els programes de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), de salut i de nanotecnologia i materials (NMP) han concentrat la major part dels recursos. Els projectes més destacats del programa de salut són de la Fundació IMIM, de la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica i de la Fundació IRSI-Caixa. Del programa NMP, els principals projectes són de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), l'Institut Català de Nanotecnologia i Industrias de Óptica, SA.

Aquests fons s'utilitzaran per millorar la posició de Catalunya en la captació de projectes europeus i per augmentar el nombre d'empreses catalanes que participen en projectes d’R+D.

Després de Catalunya, les comunitats que rebran més finançament d'Euroingenio són La Rioja (2,16 milions d'euros) i Cantàbria (1,36 milions d'euros).

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.