Vés al contingut

La ciutat xinesa de Tianjin acull fins al 28 de setembre la trobada empresarial més important a nivell mundial: el World Economic Forum (WEF), on per primera vegada participa una delegació catalana integrada per representants de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Societat Municipal 22@Barcelona, ACC1Ó, el CTecno, la Xarxa de Parcs de Catalunya (XPCAT) i Biocat. Serà en la reunió anual dels “New Champions”, la nova comunitat creada per primers executius d’empreses que facturen entre cent i mil milions de dòlars anuals, i destaquen pel seu alt potencial de creixement.

Amb el nom de Catalonia / Barcelona, la delegació presentarà Catalunya i Barcelona com a territoris punters a Europa basats en l’economia del coneixement, amb un ferma aposta per la tecnologia i la dinamització de clústers, i on les empreses trobaran l’ecosistema idoni per a una projecció internacional

Una de les principals novetats de l’actual edició és que el programa de “New Champions” dedica una part important a parlar de tecnologia i innovació. A més, entre les diferents activitats previstes, la delegació catalana també durà a terme una visita al bioclúster de la ciutat de Tianjin per conèixer el seu funcionament.

L’objectiu és captar les empreses del WEF per a què vinguin a Barcelona i a Catalunya, internacionalitzar les empreses catalanes d’alt potencial de creixement i consolidar un marc de relació entre el territori i el WEF de cara a futures iniciatives de col•laboració i desenvolupament econòmic territorial.

A continuació, el president de Biocat, Manel Balcells, viatjarà a Canadà per participar a BioContact 2008, que se celebra de l’1 al 3 d’octubre a Quebec. Balcells representarà Catalunya en la delegació del sector biotecnològic espanyol. Com en el cas del WEF, l’objectiu és mantenir una sèrie de trobades bilaterals amb entitats i empreses canadenques, per promoure aliances estratègiques entre ambdós països.

Nota de premsa

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.