Vés al contingut

Redacció

La Secretaria d'Estat d'R+D+I ha fet públics els cinc centres de recerca acreditats en la segona convocatòria del programa Severo Ochoa, entre un total de 30 finalistes, els quals rebran un milió d'euros anuals durant els propers quatre anys:

  • Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona: és un institut internacional de recerca biomèdica, amb més de 400 investigadors, creat el desembre de 2000 per iniciativa del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya. Les seves instal·lacions estan al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB).
  • Institut de Física d'Altes Energies (IFAE) de la Universitat Autònoma de Barcelona: en funcionament des de 1991, promou i realitza investigacions tant teòriques com experimentals en la frontera de la física fonamental, és a dir, en física de partícules, astrofísica i cosmologia.
  • Estació Biològica de Doñana: pertanyent al Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), porta a terme una recerca multidisciplinar al més alt nivell sobre la biodiversitat, com es genera, es manté i es deteriora, a més de les conseqüències de la seva pèrdua i de les possibilitats de la seva conservació i restauració.
  • Institut de Física Teòrica (IFT) de la Universitat Autònoma de Madrid-CSIC: desenvolupa recerca d'excel·lència en física teòrica, especialment en física de partícules elementals, astropartícules i cosmologia. Realitza, també, una intensa tasca de transmissió del coneixement a la societat a través de diversos programes de divulgació.
  • Institut de Tecnologia Química (ITQ) de la Universitat Politècnica de València-CSIC: és un centre de referència en l'àrea de la catàlisi, nous materials (especialment zeolites) i fotoquímica.

Com l'any passat, Catalunya és la comunitat amb més centres seleccionats. Mentre que en la convocatòria 2011 del programa Severo Ochoa van ser quatre de vuit (ja que dues de les deu places van quedar vacants), en aquesta han estat dues de cinc. El CRG i l'IFAE s'uneixen, així, a l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona), el Barcelona Supercomputing Center (BSC) i la Barcelona Graduate School of Economics.

Les candidatures han estat avaluades per un Comitè Científic en el qual hi han participat 70 investigadors líders en els seus àmbits i procedents de 12 països.

El programa Severo Ochoa és una herència de l'anterior ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, que ha seguit l'actual Govern a través del Ministeri d'Economia i Competitivitat.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.