Vés al contingut

REDACCIÓ

La quarta convocatòria de les Starting Grants del Consell Europeu de Recerca (ERC, per les seves sigles en anglès), ha concedit aquestes prestigioses beques a 480 investigadors de tot Europa per un valor de 670 milions d'euros. D’aquests, 25 desenvolupen els seus projectes de recerca a l’Estat espanyol i vuit són investigadors que pertanyen a centres de recerca i universitats catalanes.

L’àmbit de recerca dominant és la física i l’enginyeria, amb set de les vuit beques concedides a Catalunya, i una per a ciències de la vida (Armando Emeterio del Río Hernández, de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb el projecte How force regulates cell function: a molecular and cellular outlook).

Els investigadors de Catalunya guanyadors, tres dels quals amb contracte de l’Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), han estat:

  • José Ramón Galán-Mascarós, professor ICREA a l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ)
  • Rubén Martín, ICIQ
  • Paolo Melchiorre, professor ICREA a l’ICIQ
  • Hugues de Riedmatten, professor ICREA a l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO)
  • Morgan Wilfred Mitchell, ICFO
  • Adrian Bachtold, Institut Català de Nanotecnologia (ICN)
  • Armando Emeterio del Río Hernández, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
  • Xavier Ribas, Universitat de Girona (UdG)

Llista ERC Starting Grants 2011

Llista ERC Starting Grants 2011 en ciències de la vida

L'interès per aquestes beques, que financen els millors projectes de recerca de joves investigadors, és cada vegada major: les sol·licituds de 2010 a 2011 han augmentat un 42% (de 2.873 a 4.080) i el pressupost un 15%. La mitjana d’edat ha estat de 37 anys el 2011 a nivell europeu i cada beca té una dotació mitjana per projecte d’1,5 a 2 milions d’euros. Amb aquests últims resultats, ja són 44 els investigadors catalans que han obtingut els ajuts des de 2007.

L'ERC també convoca anualment les Advanced Grants, adreçades a investigadors sèniors. En l'última convocatòria, van ser reconeguts set científics catalans.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.