Vés al contingut

REDACCIÓ

De les 30 ciutats espanyoles que han rebut per primera vegada el distintiu Ciutat de la Ciència i Innovació que atorga el Ministeri de Ciència i Innovació (Micinn), vuit es troben a Catalunya: Barcelona, Mataró, Terrassa, Cerdanyola del Vallès, Manresa, Sant Boi de Llobregat, Viladecans i Vilanova del Camí.

D'aquesta manera, el Micinn reconeix als ajuntaments que han demostrat un major compromís amb l'R+D+i i la seva contribució des de l'esfera local al canvi de model productiu. Els projectes d'innovació que s'han considerat abasten parcs científics i tecnològics, centres de coneixement i vivers d'empresa, i els destinats a millorar l'economia verda, a promoure la innovació en l'economia de la salut i assistencial, la modernització de l'administració municipal i els centres de cultura i divulgació científica-tecnològica, entre d'altres.

Gràcies a aquesta distinció, aquests municipis tindran diversos beneficis en el marc de les polítiques d'R+D+i del Govern estatal i passaran a formar part de la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació (xarxa Innpulso):

  • Consideració preferent d'aquestes ciutats per a la ubicació d'instal·lacions científiques i tecnològiques de titularitat o participació estatal, i per ubicar-hi nodes de la xarxa del Micinn de Punts d'Informació sobre R+D+i (xarxa PIDI).
  • Priorització d'aquestes ciutats com a llocs preferents per organitzar les reunions del departament amb les comunitats autònomes i altres agents del sistema d'R+D,+i i per a la celebració de congressos i seminaris dels seus organismes públics de recerca.
  • Foment i impuls de projectes col·laboratius entre els municipis de la xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació.
  • Integració d'aquesta xarxa com a entitat de referència dins del grup de treball Micinn-MITYC sobre turisme científic.
  • Promoció internacional de les Ciutats de la Ciència i la Innovació en esdeveniments internacionals relacionats amb l'R+D+I i el desenvolupament basat en el coneixement.
  • Autorització per a l'ús de la distinció en la comunicació i promoció de la ciutat, tant a nivell nacional i internacional.

La distinció és per a tres anys, i es podrà renovar en funció de les actuacions realitzades durant aquest període.

A principis d'aquest any està previst l'acte de lliurament dels guardons, que tindrà lloc a Madrid i que comptarà amb la presència dels Prínceps d'Astúries.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.