Vés al contingut

En el marc del seu compromís amb l'àrea respiratòria i amb la innovació, Chiesi Espanya s'ha convertit en partner de Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona), el programa de postgrau impulsat per Biocat per formar futurs innovadors i emprenedors en el sector salut.

d·HEALTH Barcelona és un dels quatre únics programes europeus inspirats en la metodologia del biodisseny de la Universitat de Stanford. Els alumnes es reparteixen en equips multidisciplinaris formats per titulats en ciències, disseny, enginyeria i empresa, i viuen dos mesos d'immersió clínica en hospitals per detectar in situ necessitats clíniques reals no resoltes susceptibles de ser convertides en nous productes o serveis.

En l'actual edició de d·HEALTH Barcelona, un dels equips d'estudiants ha fet la seva immersió clínica en l'àrea de Pneumologia de l'Hospital Clínic de Barcelona. Això ha permès a Chiesi conèixer de primera mà necessitats reals no resoltes tant dels pacients com dels professionals sanitaris involucrats en aquest servei, dins el seu compromís en l'àrea respiratòria

En aquest sentit, com a partner del programa, Chiesi té la possibilitat de fer seguiment de les troballes dels estudiants, reunir-se periòdicament amb ells per discutir el potencial de les necessitats clíniques identificades i participar en les seves reunions periòdiques amb l'hospital. Al final del programa, Chiesi obtindrà un dossier detallat dels centenars de necessitats que han identificat ja els alumnes a l'àrea de Pneumologia, la qual cosa suposa una font privilegiada d'innovació per a la companyia.

"L'àrea de respiratori és clau per a Chiesi.–destaca Giuseppe Chiericatti, Director General de Chiesi España-. Actualment un dels nostres eixos estratègics a nivell global és la innovació, entesa com a desenvolupament en R+D però també en innovació oberta i per això aquest projecte és tan rellevant per a nosaltres. D'una banda ens permet identificar i analitzar les necessitats clíniques no resoltes en l'àrea de pneumologia d'un centre d'excel·lència com és l'Hospital Clínic al mateix temps que es brinda l'oportunitat a un grup d'estudiants de formar-se i ampliar la seva experiència".

 

El 90% d’ex alumnes treballen al sector salut

d·HEALTH Barcelona obrirà al juny el procés de selecció d'alumnes per a la seva sisena edició, que arrenca al gener de 2019. El 90% dels alumnes que han passat fins ara pel programa ha trobat feina en el sector salut i el 48% té el seu propi projecte empresarial.

En cada edició de d·HEALTH Barcelona, ​​els estudiants detecten una mitjana de més de 1.000 necessitats clíniques no resoltes, de les quals un 65% són potencials oportunitats de nous negocis i el 35% són possibilitats de millora en els mateixos hospitals. El programa impacta cada any en més de 1.100 persones de l'ecosistema català de salut entre personal sanitari i hospitalari, pacients, mentors, venture capital, centres de recerca i tecnològics i altres actors clau.

d·HEALTH Barcelona forma part del programa Innovation Fellowships de EIT Health, el principal consorci europeu en salut, el que permet als alumnes gaudir de mobilitat internacional amb altres programes i formar part de l'extensa xarxa europea EIT Alumni un cop finalitzat el programa.

 

Amb el suport de*:

*Amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement i el cofinançament del Fons Social Europeu.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.