Vés al contingut

galeria

Una vintena de projectes de recerca biomèdica i prop de 30 mentors i experts en desenvolupament de negoci han participat a la quarta edició del Health & Bio Team Dating a Barcelona, l’única trobada de cites ràpides (speed-dating) del sector, organitzada per BStartup de Banc Sabadell, Biocat i CataloniaBio & HealthTech. La trobada, que enguany arriba a la seva 4a edició, per primer cop ha tingut lloc en el marc de la fira Healthio, a Fira de Barcelona.

En aquesta edició, Health & Bio Team Dating ha acollit un total de de 90 cites, en les quals els científics han presentat la seva recerca a professionals amb experiència empresarial interessats en fer créixer aquests projectes com a mentors, emprenedors o business developers.

Jordi Naval, Director General de Biocat, ressalta que “Health & Bio Team Dating afavoreix que perfils de ciència i de negocis es trobin i neixi un vincle de confiança que els permeti crear una empresa”. Segons dades de Biocat, a Catalunya hi ha més de 1.000 empreses treballant en l’àmbit de les ciències de la vida i de la salut. Només en el període 2015-2017, van néixer al sector 144 noves companyies, el que equival a una nova empresa de salut cada setmana a Catalunya.

Naval ha destacat que el sector català de les ciències de la vida i de la salut s’està convertint en una destinació destacada per als inversors internacionals: “Les empreses del sector van captar més de 100 milions d’euros l’any 2017 i ja hi ha més de 40 inversors internacionals apostant per aquestes companyies -subratlla Naval-. Des de Biocat treballem perquè la Bioregió de Catalunya es converteixi en una de les destinacions internacionals preferents dels inversors del sector”.

Segons Yolanda Pérez, directora de BStartup de Banc Sabadell, “Catalunya genera molt bona ciència, l’únic que falta encara per atreure més inversió i ser un pol biotec de primer nivell mundial, és una major massa crítica de projectes per llançar al mercat”. Per la seva part Angel Alonso, vicepresident de CataloniaBio & HealthTech, ha destacat que "la innovació fruit de la recerca ha de continuar sent l'element tractor per tal d'estimular el desenvolupament de solucions que ajudin a millorar la salut i consolidar Catalunya com a hub internacional, i Health & Bio Team Dating és una iniciativa clau perquè això passi”.

La trobada ha comptat amb el testimoni de Marc Ramis i Manuel Serrano, cofundadors de Senolytic Therapeutics. “Tots els científics volem que la nostra recerca tingui impacte en la societat i el vehicle per aconseguir això és muntar una empresa”, destaca Manuel Serrano, cofundador de l’empresa i investigador de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB). Marc Ramis, CEO de l’empresa i emprenedor en sèrie al sector biomèdic ha recordat que el més important per fundar una empresa és “trobar persones amb qui comparteixis valors”.

 

Caldo de cultiu per a històries d’èxit

Health & Bio Team Dating s’ha consolidat com a catalitzador d’equips ciència-empresa. En les tres edicions celebrades fins ara han participat més de 250 professionals que s’han trobat en unes 530 reunions.

D’aquestes reunions han sortit històries d’èxit com la d’Elem Biotech, spinoff del Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS) que fa simulacions virtuals d’òrgans i teixits per a la recerca de fàrmacs. L’investigador Mariano Vázquez, cofundador d’Elem Biotech, va assistir l’any passat al Health & Bio Team Dating. Durant la trobada es va reunir amb Genesis Biomed i va conèixer en Josep Lluís Falcó, que s’ha incorporat a Elem Biotech com a mentor i inversor. Un altre cas d’èxit és el de Leukos Biotech, ja que la científica Ruth Muñoz Risueño va conèixer a Health&Bio a qui avui és el seu CEO, Enrique Llaudet.

Com a reptes de futur, Jordi Naval destaca: “A les properes edicions esperem aconseguir un impacte encara major i no només amb l’objectiu de crear una companyia sinó també de formar equips amb perfils diferents”.

 

Amb el suport de*:

*Amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement i el cofinançament del Fons Social Europeu.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.