Vés al contingut

REDACCIÓ

S’ha posat en marxa la quarta edició de BioEmprenedorXXI, un programa de creació d’empreses en l’àmbit de les ciències de la vida a Catalunya en el seu sentit més ampli: biotecnologia, biomedicina, medi ambient i agroalimentació.

És una iniciativa conjunta de “la Caixa”, l’Ajuntament de Barcelona (a través de Barcelona Activa), Biocat, Genoma España i la Cambra de Comerç de Barcelona. La unió d’aquestes entitats públiques i privades assegura als participants una visió propera de les principals necessitats i tendències del sector, les inquietuds empresarials i les necessitats formatives i financeres que té el mercat.

Emprendre en el sector de les ciències de la vida

Aquesta iniciativa està adreçada a titulats universitaris, investigadors, professors, doctorands i emprenedors que tinguin una idea de negoci o empresa en fase inicial i que es proposin començar una activitat empresarial pròpia, bé com a spin-off de la seva institució o bé de forma independent.

Es tracta d’un programa integral de formació, assessorament i suport als emprenedors que posa a disposició dels participants un conjunt d’eines i recursos que faciliten tant el procés de creació com el de consolidació d’una empresa. L'avaluació i la posada en marxa de la idea de negoci es fa a través de l’elaboració d’un pla d’empresa.

Els organitzadors del BioEmprenedorXXI —que té una durada de vuit mesos i acull al voltant de 15 projectes empresarials—, destaquen el programa com una oportunitat única per iniciar una empresa, ampliar la xarxa de contactes i relacions  desenvolupar competències directives, accedir a vies de finançament i al mercat global.

El premi BioEmprenedorXXI: 20.000 euros

Entre tots els plans d’empresa presentats, se seleccionen un guanyador i dos finalistes, que rebran 20.000 euros, 10.000 euros i 5.000 euros, respectivament, a més d'un conjunt d’accions de formació, internacionalització, comunicació i incubació.

VCN Biosciences, que desenvolupa nous fàrmacs biotecnològics d’elevada potència enfront el càncer, va ser la guanyadora de l'última edició. Les empreses finalistes van ser ImmunNovative Developments (primer finalista) i iMicroQ (segon finalista).

El premi es lliurarà el novembre, en el marc de la celebració del Fòrum Biocat.

Inscripció (fins el 18 de maig de 2011)

Acte de presentació

L'acte de presentació oficial d'aquesta edició del BioEmprenedorXXI, tindrà lloc el dimarts 3 de maig de 2011, a les 12h, a la Sala Emprèn del Centre per a la Iniciativa Emprenedora Glòries de Barcelona Activa (C/ Llacuna, 162, Barcelona).

12:00h — Benvinguda a càrrec de l'Il·lm. Sr. Jordi William Carnes, tinent d’alcalde d’Hisenda i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona i president de Barcelona Activa
12:05h — Presentació del programa amb les intervencions del Sr. Pere Guardiola, director d’Institucions de “la Caixa” a Catalunya; Sr. Xavier Ricart, vicegerent de promoció empresarial de la Cambra de Comerç de Barcelona; Sr. Rafael Camacho, director general de Genoma España i Sra. Montserrat Vendrell, directora de Biocat.
12:30h — Pausa cafè
12:45h — Taula rodona  L’aflorament de projectes innovadors en biomedicina, biotecnologia i tecnologies mèdiques a les institucions públiques de recerca
Modera: Sra. Carme Verdaguer, directora general de la Fundació Bosch i Gimpera.
Convidats: Sr. Xavier Rubies, head of  Technology Transfer del Centre de Regulació Genòmica; Sr. Francesc Iglesias, director d’Innovació de l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron i la Sra. Cristina Horcajada, directora d’Innovació de l’Institut de Recerca Biomèdica  de Barcelona.

Cal confirmar l’assistència a:
Programes.Emprenedors@barcelonactiva.cat o al telèfon 93 401 96 29.

Espònsor:

Una iniciativa de:

                 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.