Vés al contingut

REDACCIÓ

La comunitat científica europea pot participar a la consulta que s'ha obert per escollir els candidats del Consell Científic del Consell Europeu de Recerca (ERC, per les sigles en anglès). L'ERC és un pilar fonamental en la recerca d'excel·lència a Europa i convoca anualment diverses beques de prestigi per a investigadors. Els nous membres del Consell Científic són nomenats per la Comissió Europea a partir de les recomanacions d'un Comitè d'Avaluació independent, que és el que està portant a terme la consulta.

Els mandats són de quatre anys, renovables una vegada. Ara toca renovar aproximadament un terç del total dels 22 membres, que entraran en funció a principis de 2013, i també s'escolliran candidats per a reemplaçaments futurs.

El Comitè d'Avaluació els selecciona basant-se en els criteris establerts en la Decisió de la Comissió de l'ERC de 2 de febrer de 2007 (2007/134/CE). A banda, tindrà en compte les contribucions de les entitats de recerca, que s'han d'enviar per correu electrònic a rtd-erc-id@ec.europa.eu abans del 30 de març de 2012. Les contribucions de les entitats han de seguir les pautes que es donen en aquest document.

El Comitè es reunirà durant la primavera de 2012, i el seu informe s'enviarà al Parlament Europeu i al Consell de la Unió Europea. Els nomenaments dels nous membres del Consell Científic es preveuen de cara setembre de 2012.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.